Finishing Touch – Ben je graag bezig met het stylen van je interieur? Maak het dan helemaal af met een vrolijke bos tulpen. Het leuke van deze bloemen? Je kunt je interieur elke keer nét even een ander tintje geven.

Finishing Touch

Tekst en foto’s met dank aan iBulb

Maak je interieur lenteproof

Als de lente nadert, krijg je vanzelf zin om je woning eens lekker op te frissen: nieuwe indeling, andere materialen en frisse kleuraccenten. Met een bos tulpen maak je je zin-in-lente-interieur helemaal af. De frisse uitstraling van een bos tulpen is precies dat wat je nodig hebt aan het einde van een grauwe winter.

Feel Good

Van friswit tot zachte pastellen, van knalkleuren tot bi-colours. Er valt bij tulpen echt wat te kiezen (ook als je kijkt naar grootte en bloemvormen). Welke tulpen gaan het worden? Laat de feelgoodfactor de doorslag geven. Het gaat erom dat jij er blij van wordt. En je kunt gedurende het seizoen telkens weer iets anders kiezen. Zo creëer je elke keer een verrassend andere sfeer in huis – maar wel helemaal jij!

Pak uit!

Eén tulp is geen tulp. De vibes van het voorjaar nodigen uit tot het mixen van bossen tulpen in verschillende kleuren. Pak je grootste vaas maar uit de kast! Zin in bloemstyling? Zet dan een serie kleine vazen naast elkaar en vul deze met tulpen en andere vrolijke voorjaarsbloeiers. En laat je ook niet tegenhouden om één tulp in een vaasje naast je bed te zetten of op je werkplek… Zo ontstaat een subtiel lentegevoel.

Tips & ideeën

  • Vraag bij de bloemist om tulpen van lokale kwekers. Locally produced betekent lekker vers.
  • Dé verzorgingstip voor een lang vaasleven: zet een vaas met tulpen niet naast de fruitschaal. Rijpend fruit produceert namelijk ethyleen, een verouderingsstofje waar bloemen niet blij van worden.
  • Geef eens een boeket tulpen cadeau aan iemand die net zoveel van interieurstyling houdt als jij!

Kijk voor meer informatie op www.ilsysays.com en bloembol.org.