OEGSTGEEST – Introductie Tulpenthee. Op het theefestival First Flush, dat zondag 1 april 2019 in Ulft plaatsvond, vierde Jurriaan Julsing en zijn vriendin Tosca Schilperoort hun wereldprimeur. Met gepaste trots introduceerden zij hun unieke product: Tulpenthee.
Tulpenthee is niet zomaar een thee. Behalve dat de thee haar eigen smaak heeft, is tulpenthee een ongekende attractie. Alsof er zich in de glazen (dat is wel een vereiste) theepot een time laps video wordt afgespeeld. Met in de hoofdrol een openbloeiende tulp. Fascinerend.

 

introductie tulpenthee

Jurriaan Julsing

 

 

Introductie Tulpenthee

Wereldprimeur op theefestival

GroenVandaag had het genoegen bij de primeur aanwezig te zijn en sprak met de jonge ondernemers. Over het ontstaan van het idee tot aan de toekomstplannen. Op onze uitnodiging om hun ervaringen te delen ontvingen wij het volgende verslag, wat geweldig is om te lezen.

 

Door Jurriaan Julsing en Tosca Schilperoort

 

Tuliptea? Tulpenthee?

Hoe ziet dat er uit dan? Wat een feestje in je theepot! Oh dit is een leuk cadeautje!

Zomaar een greep uit de reacties die wij kregen op de Tulpenthee die wij voor de eerste keer presenteerden op het First Flush Festival.

Maandenlang is er toegewerkt naar dit moment. Van het bedenken en uitdenken van het product, tot het daadwerkelijk ontwikkelen tot het ontwerpen van een verpakking. Over alles is nagedacht. En nu staan we hier en krijgen we heel veel positieve reacties van theedrinkers, thee inkopers en vooral theeliefhebbers. Trots naast onze Tulpenthee staande, vertellen we van alles over dit nieuwe product.

 

4 gedroogde theebloemen

In de verpakking zitten 4 gedroogde theebloemen. In deze theebloemen zit een echte Hollandse biologische tulp die wij zelf hebben gedroogd. De gedroogde tulpen worden in China samen met groene thee geknoopt en gedroogd, waardoor er een gedroogde bol vacuüm verpakt weer naar Nederland kan worden gestuurd.
Veel mensen vragen meteen: He, maar hoe kom je er bij om aan China te denken? Deze vraag is simpel te beantwoorden: Jurriaan Julsing heeft namelijk een tijd in China gewoond vanwege werk, daar kwam hij de theebloemen tegen. Toen is ook het idee ontstaan om er een Nederlands product van te maken. We hebben zoveel mooie tulpen in Nederland, waarom gebruiken we die niet als theebloem? En zo is het idee van de Tulpenthee geboren.

 

Hoe drink je dit?

Maar even terugkomend op thee, hoe drink je dit?
Je schenkt 1/3 warm water in een theepot, daarna voeg je het gedroogde bolletje toe en daarna vul je de theepot. Iedereen kijkt hoe dit proces verloopt. Heel langzaam ontvouwt het bolletje zich en ontvouwt de tulp 1 voor 1 zijn bladeren totdat hij rechtop staat. 
Dit lijkt wel mediteren hoor ik om mij heen. En hoe smaakt het? Iedereen kan proeven. Vooral de groene theesmaak wordt herkend, de tulp maakt de thee net ietwat zoeter zo wordt er gezegd.

 

Verpakking

Na het bekijken en proeven wordt er naar de verpakking gekeken. Wat een feestelijke verpakking is dit, het zou zo uit een cadeauwinkel kunnen komen, dat ziet er heel anders uit dan thee uit de supermarkt, is wat we horen.
En dat klopt ook, want studenten van het grafisch Lyceum in Rotterdam hebben de verpakking ontworpen, kijk maar hun namen staan er op vermeld. Het was heel leuk om met enthousiaste ontwerpers in de dop te werken omdat zij een heel frisse en open minded blik hebben.

Als iedereen geproefd heeft, wijzen we de theeliefhebbers nog op de Winactie: Let us Bloom and WIN. Daar wil iedereen aan meedoen en er wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Het einde van de dag komt in zicht en we beginnen onze voeten te voelen. Moe maar voldaan ruimen we uiteindelijk alles op en rijden we weer terug naar Utrecht. In de auto kijken we elkaar en kunnen we erg tevreden zijn, wat een energie krijgen we van de positieve reacties die we ontvangen en wat is dit leuk om te doen! En wees gewaarschuwd, van ons ga je meer horen!

Liefs, Jurriaan en Tosca

 

 

Jurriaan en Tosca zetten nu de volgende stappen, waarvan de belangrijkste zijn om hun Tulpenthee in het assortiment te krijgen van de betere bloemist en cadeauwinkels. Hierbij wordt niet alleen aan Nederland gedacht.

 

introductie tulpenthee

Zie ook de eerste publicaties op GroenVandaag over tulpenthee

Hollandse Tulpenthee primeur op First Flush Theefestival

Theefestival First Flush schenkt tulpenthee