Schapenmest Flovium-Plus – Nieuw op de Nederlandse markt: Flovium-Plus, een unieke meststof en bodemverbeteraar ineen. Dit authentieke product komt uit Slowakije en is 100% biologisch. Flovium is geschikt voor de siertuin, het gazon en de moestuin.

Schapenmest Flovium-Plus

Kruiden uit eigen moestuin met Flovium Plus

Wat is Flovium Plus

Flovium Plus bevat alle essentiële voedingstoffen en is een zeer complete, 100% biologische schapenmeststof van de hoogste kwaliteit. De mestkorrels bevatten veel humuszuren en organische sporenelementen. De organische stoffen worden direct en in de juiste hoeveelheid door de planten opgenomen en de grond wordt op een natuurlijke manier weer gezond.
Flovium Plus zorgt voor gezonde planten die uitbundig bloeien en voor een goede opbrengst van je moestuinplanten. Daarnaast draagt het bij aan de vruchtbaarheid van de bodem, op die manier geniet je ieder seizoen van een rijke oogst of een prachtige bloementuin.

schapen flovium plus

De schapenhouderij

Flovium Plus is de organische schapenmest uit de schapenhouderij van familie Dlhy uit Slowakije. Het bedrijf is ontstaan vanuit de in 2001 opgerichte bio-ecologische schapenhouderij, die oorspronkelijk gericht was op het produceren van melk, vlees en wol. De schapenhouderij heeft circa 600 Slowaakse Valachian schapen, die negen maanden per jaar op grasweides staan. De schapen worden een keer per jaar op natuurlijke wijze gefokt. Dit gebeurt uitsluitend met eigen schapen, zodat er geen invloeden van buitenaf zijn.
De schapenhouderij gebruikt geen antibiotica of andere kunstmatige middelen. Het bedrijf ligt zeer gunstig midden in een beschermd natuurgebied (Natura 2000) tussen de bergen. Er wordt op ecologische basis gewerkt, het hooi, het gras en andere voedingstoffen komen allemaal van eigen land. In de winter worden de schapen gevoerd uit de aangelegde voedselvoorraad, alles is puur natuur.

LEESTIP: Lees ook dit artikel van Greenpeace: Ecologische landbouw in 7 principes

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bollengrond: snelle start voor bloeiend voorjaar