Gaura Sparkle White – Schitteren zoals een ster… dat is precies wat deze Gaura lindheimeri in je tuin doet! Gaura Sparkle White is een geweldige bloeier die voor wat luchtigheid in de border zorgt. Deze eerstejaars bloeiende vaste plant komt beduidend eerder tot bloei en ontwikkelt zich uniformer. Met een korte teeltduur van 12 tot 13 weken is dit ras vergelijkbaar met vegetatief vermeerderde rassen. Door de betere vertakking is toppen niet nodig.

Gaura Sparkle White

Prachtige stervormige, witte bloemen

Lange pluimen met stervormige, witte bloemen sieren de tuin van laat in het voorjaar tot in de herfst. Een echt robuust en droogtetolerant ras! De planten zijn compact genoeg voor de beplanting van grotere potten en rijkbloeiend genoeg om als perkplant te worden gebruikt. Geen wonder dat het ras Gaura Sparkle White bekroond is met een Fleuroselect Gold Medal 2014 en zichzelf nog steeds bewijst.

Oordeel jury
“The jury loved it for its excellent garden performance and strong branching habit. The compact habit makes it ideal for container use as well as landscape plantings in large and small areas.”

Andere opmerkelijke innovaties die door PanAmerican Seed zijn ontwikkeld, zijn een reeks “primeurs” voor zaadsierplanten – Divine New Guinea Impatiens, Serena Angelonia en Wave Spreading Petunia’s, plus de eerste F1-hybride zaad-impatiens met de Super Elfin-serie. Zie eerder berichten op GroenVandaag.

panam gaura

Een hedendaagse oplossing: Robuust en droogtetolerant

Omdat klimaatverandering ons allemaal aangaat, is PanAmerican Seed als bloemzaadveredelingsbedrijf altijd op zoek naar creatieve oplossingen om planten onder veel verschillende omstandigheden te telen. Dankzij de robuustheid en droogtetolerantie presteert Gaura Sparkle White perfect onder diverse omstandigheden, met name tijdens periodes met erg warm weer. Er is minder water nodig om uw tuin te laten schitteren – een oplossing voor de tuinliefhebber van vandaag!

LEESTIP: hebben je tuinplanten toch water nodig, lees dit artikel: GARDENA vernieuwt waterkliksystemen

Plantkenmerken

  • Wetenschappelijke naam: Gaura lindheimeri
  • Bloeiseizoen: late zomer, lente, late lente, zomer
  • Bloeiwijze: rechtopstaand
  • Plantafstand: 30 – 38 cm
  • Hoogte: 30 – 61 cm
  • Breedte: 30 – 51 cm
  • Belichting : gedeeltelijke zon, zon