Gazon gezond – In het najaar gaat het gras in ‘winterslaap’. Hoe het gazon de winter doorkomt, wordt sterk bepaald door hoe sterk het is. Groenspecialist Pokon introduceert Najaarsmest Gazon. Deze organische voeding geeft grasplantjes voldoende power. Zo ligt er straks in het voorjaar, als het gras weer ontwaakt en gaat groeien, een extra gezond en groen tapijt in de tuin.

Gazon gezond

gazonmest van pokonGeen mos

De nieuwe gazonvoeding is samengesteld op basis van organische grondstoffen en bevat een uitgebalanceerde mix van essentiële en langwerkende voedingsstoffen zoals mineralen en kalium. De korrels bevatten bovendien kalk. Dat zorgt dat het gras afhardt waardoor het in de winter extra kracht heeft. Het resultaat is een voorjaarsgazon dat niet of nauwelijks last heeft van mosplekken.

Zo werkt het

Verwijder eventueel gevallen blad van het gras, maai het gras en strooi de korrels gelijkmatig over het grasveld. Als het binnen 24 uur na het strooien niet regent, besproei dan het gras om de voedingstoffen te activeren. Voor een optimaal resultaat gebruik je ongeveer 50 gram per vierkante meter (ongeveer 2 handjes). Eén strooibeurt met Pokon Gazonmest najaar is voldoende.

Tip: Moet het gras nog voor de winter een keertje gemaaid worden? Maai het dan liever niet te kort. Zet dan de messen op 4 cm.

Najaarsmest Gazon van Pokon is verkrijgbaar vanaf € 4,99 (1 kg) bij tuincentra en bouwmarkten. Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl of in de gratis tuinapp van Pokon.

kindervriend kunstgras

Kunstgras

Wil je een grasmat zonder zorgen, dan kan je kunstgras overwegen. Een kunstgrasgazon is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. De voordelen zijn duidelijk: geen onderhoud, jaarrond groen en het kan tegen een stootje. Een ideale ondergrond voor gezinnen met jonge, in de tuin ravottende kinderen.

In de Amerikaanse staat California is het gazon verven zelfs trend. Die trend heeft een vlucht genomen door de extreme droogte die dit deel van Amerika teistert. Groen gras staat niet alleen mooier, verven blijkt ook nog eens stukken goedkoper dan het groen houden van het gras door het geven van water. Dat de verf maanden zijn kleur behoudt, biologisch is en niet schadelijk voor huisdieren of kinderen, draagt bij aan het succes.