VEENENDAAL – In het najaar gaat het gras in ‘winterslaap’. Hoe het gazon de winter doorkomt, wordt sterk bepaald door hoe sterk het is. Groenspecialist Pokon introduceert Najaarsmest Gazon. Deze organische voeding geeft grasplantjes voldoende power. Zo ligt er straks in het voorjaar, als het gras weer ontwaakt en gaat groeien, een extra gezond en groen tapijt in de tuin.

Gazon

gazonmest van pokonGeen mos
De nieuwe gazonvoeding is samengesteld op basis van organische grondstoffen en bevat een uitgebalanceerde mix van essentiële en langwerkende voedingsstoffen zoals mineralen en kalium. De korrels bevatten bovendien kalk. Dat zorgt dat het gras afhardt waardoor het gazon in de winter extra kracht heeft. Het resultaat is een voorjaarsgazon dat niet of nauwelijks last heeft van mosplekken.

Zo werkt het
Verwijder eventueel gevallen blad van het gras, maai het gras en strooi de korrels gelijkmatig over het grasveld. Als het binnen 24 uur na het strooien niet regent, besproei dan het gras om de voedingstoffen te activeren. Voor een optimaal resultaat gebruik je ongeveer 50 gram per vierkante meter (ongeveer 2 handjes). Eén strooibeurt met Pokon Gazonmest najaar is voldoende.

Tip: Moet het gras nog voor de winter een keertje gemaaid worden? Maai het dan liever niet te kort. Zet dan de messen op 4 cm.

 

Najaarsmest Gazon van Pokon is verkrijgbaar vanaf € 4,99 (1 kg) bij tuincentra en bouwmarkten. Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl of in de gratis tuinapp van Pokon.