Gazon verven – En nu het gazon. Het instorten van de huizenmarkt heeft makelaars vindingrijk gemaakt. Het opknappen en inrichten van woningen voor betere verkoopkansen en betere prijzen zijn bekende strategieën.

Gazon verven

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Crisis

In Amerika deden ze daar tijdens de crisis nog een schepje bovenop door het gras van de tuin te verven. Een prachtig huis met een groene grasmat wint het altijd van een prachtig huis met een bruin gazon, was de gedachte.

Droogte doet de trend bloeien

Met name in California is gazonverven inmiddels een serieuze trend. Onder huizenbezitters zonder verhuisplannen wel te verstaan. De trend heeft een vlucht genomen door de extreme droogte die dit deel van Amerika teistert. Groen gras staat niet alleen mooier, het verven van het gazon blijkt ook nog eens stukken goedkoper dan het groen houden van het gras door het geven van water. Dat de verf maanden zijn kleur behoudt, biologisch is en niet schadelijk voor huisdieren of kinderen, draagt bij aan het succes.

Ook in China is het gazon verven geen ongewoon verschijnsel. Vooral populair voor golfterreinen.

Foto gras, rgb stock, Tim Hill

kunstgras en de trends

Kwalitatief kunstgras

Gazon verven zal in Nederland geen vlucht nemen. Dat doet kunstgras wel. Kunstgras zorgt ook voor een mooi groen gazon. Kwalitatief kunstgras wordt gemaakt van kunststof grasvezels. Al in de eerste fase van het productieproces wordt de UV-bestendige kleur bepaald. Vervolgens worden de vezels geklost en daarna met een enorme naaimachine in een onderdoek genaaid. Hoe dichter de honderden naalden bijeen staan, hoe dichter de kunstgrasmat. Klossen hoeven niet altijd dezelfde kleur vezel te bevatten, een kleursamenstelling in een kunstgrastapijt komt ook voor. Vervolgens wordt de onderkant van de mat bedekt met een laagje latex, zodat er een stevige maat ontstaat. Na het drogen van de mat wordt het tapijt geperforeerd, waardoor het waterdoorlaatbaar is en de bodem kan ademen.

Tegenwoordig heb je zelfs diervriendelijk kunstgras.