Kunstgras bijna echt. Kunstgras is een prima alternatief voor natuurlijk gras. Door nieuwe technologische ontwikkelingen is kunstgras nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Daarnaast is kunstgras duurzaam, slijtvast en staat het niet bloot aan weersinvloeden. Het hoeft nooit gemaaid en gesproeid te worden, het is veilig en het vat niet snel vlam. En dan hebben we nog niet alle voordelen opgesomd.

Kunstgras bijna echt

kwalitatief kunstgras

Kwalitatief kunstgras

Kwalitatief kunstgras wordt gemaakt van kunststof grasvezels. Al in de eerste fase van het productieproces wordt de UV-bestendige kleur bepaald. Vervolgens worden de vezels geklost en daarna met een enorme naaimachine in een onderdoek genaaid. Hoe dichter de honderden naalden bijeen staan, hoe dichter de kunstgrasmat. Klossen hoeven niet altijd dezelfde kleur vezel te bevatten, een kleursamenstelling in een kunstgrastapijt komt ook voor. Vervolgens wordt de onderkant van de mat bedekt met een laagje latex, zodat er een stevige maat ontstaat. Na het drogen van de mat wordt het tapijt geperforeerd, waardoor het waterdoorlaatbaar is en de bodem kan ademen.

kwalitatief kunstgras

Weetje

Veel kunstgras komt uit Genemuiden, vandaar dat dit ook wel de kunstgras-hoofdstad van Nederland wordt genoemd.

Nog meer voordelen van kunstgras

Evergreen

Kunstgras blijft altijd mooi en tegenwoordig dus ook met een uitstraling die volledige natuurlijk is. Je moet heel goed kijken om de verschillen met echt gras te kunnen zien. Waar echt gras in de winter gelig wordt, behoudt kunstgras zijn kleur. Dat geeft de wintertuin een heel andere en prettiger aanblik.

kunstgras

Gemak

Grote drijfveer om kunstgras aan te schaffen, is het gemak. Met kunstgras ben je in een klap van gazononderhoud af. Geen last kale plekken, geen opkomend onkruid, je hoeft het nooit te maaien en te sproeien en het gaat ook nog eens lang mee. En het leggen, wanneer je de instructies opvolgt, dat is geen klus om tegen op te zien.

Veilig

Een kunstgras gazon is zacht, daardoor de ideale ondergrond voor spelende kinderen. Lekker ravotten zonder vies te worden of je pijn te doen als je eens valt. Kunstgras zelf is 100% veilig. In kunstgras voor particulier gebruik wordt geen gebruik gemaakt van rubberen korrels.

Of toch maar liever maaien?

Weetje

Kunstgras wordt wel warmer in de zon dan gewoon gras. Hoe langer de grassprieten hoe warmer het tapijt.

Kunstgras met een kleurtje

Kunstgras kun je op veel plaatsen toepassen. Behalve in de tuin en op het balkon is het ook een ideale bodembekleding voor een dakterras of in een serre. Wie iets anders wil dan groen kan besluiten kunstgras in een kleurtje te nemen. Bijvoorbeeld zwart, zilver of antraciet. Voor wie durft is er ook turquoise, pink, lila en lime. Hoe hip is dat!

Stalen

Wie kunstgras online wil bestellen, maar twijfelt of de gewenste kleur wel wordt afgeleverd, die doet er verstandig aan om eerst stalen te bestellen. Dan weet je zeker dat je later het gewenste tapijt ook het tapijt is dat wordt bezorgd.