Gekleurd kunstgras – Maak op een mooie dag een fietstochtje langs de achtertuinen van de kinderrijke rijtjeshuizen en je ziet dat kunstgras een breed geaccepteerde bodemdekker is. Niet zo dominant als natuurgras en sierbestrating, maar toch… kunstgras rukt op in onze tuinen. En niet alleen van de drukke gezinnen, waarin iedereen een eigen agenda heeft en weinig tijd voor de tuin, ook bij ouderen.

gekleurd kunstgras

Gekleurd kunstgras

Wordt dit een trend?

Kunstgras. In een tijd van zorgen om de natuur en klimaat, is dit evengoed een product van nu. Enerzijds streven we naar een evenwichtige biodiversiteit en anderzijds laten we ons graag leiden door de G’s van gewin, genot en gemak. 
Op die drie G’s scoort kunstgras hoog. Kunstgras is altijd groen, je hoeft het niet te maaien en is multifunctioneel.

Kunstgras in je tuin

3 voordelen
1- jaarrond kleurecht en met dezelfde dichtheid
2- nauwelijks onderhoud en altijd strak
3- multifunctionele ondergrond

Groen en gekleurd

Je hebt nu ook gekleurd kunstgras: kunstgras in kleurtjes dus. In nagenoeg elke tint. Raar vinden we dat niet meer. Hockeyers spelen al jaren op een kunstveld dat blauw is. We zijn er aan gewend. Bovendien is het balletje beter te zien.
Op zakelijke beurzen wordt gekleurd kunstgras graag gebruikt als ondergrond voor de stand. En in kantoren van hippe bedrijven ligt er kunstgras in de kleuren van het firma-logo.

nepgras

  

nepgras

Smaak

Kunstgras. Het is sterk, onverwoestbaar, stoer en vooral een kwestie van smaak. Wie wil kan met terra kunstgras zijn of haar balkon of dakterras of serre een warme uitstraling geven. Geel maakt vrolijk en zwart of paars is weer chique.
En het kan nog gekker. Je kan zelfs kiezen in vezelhoogte. Hoogpolig kunstgras dus, wat ook nog eens kleurbestendig is en lekker aanvoelt als je er met je blote voeten op loopt.

nepgras

Mode

Het leggen van kunstgras is misschien wel gemakkelijker dan het kiezen ervan. Maar ook daar is aan gedacht. Wie wil kan in showtuinen terecht van aanbieders en op sommige tuincentra. Of stalenboeken raadplegen, zoals je ook doet met vloerbedekking voor binnen.

Kunstgras, voor de een de zegen van de vooruitgang voor de ander een gruwel van moderniteit.

Een ding is zeker. Kunstgras heeft zijn plekkie gevonden in onze tuinen. Het is nu wachten welke kleur na groen het meest geliefd wordt. Want groen, ja, dat blijkt toch de meest hardnekkig natuurlijke kleur.