Gebruikte elektrische auto’s – Mensen die overwegen om een elektrische auto aan te schaffen schrikken vaak van de prijzen. Deze auto’s zijn fors duurder dan vergelijkbare modellen met een benzinemotor. Maar daar lijkt voorzichtig verandering in te komen. Dat heeft twee redenen. Ten eerste komen er elektrische auto’s op de markt uit onder andere China die een flink stuk goedkoper zijn dan de gevestigde merken. Wel is er de nodige scepsis over de veiligheid en kwaliteit van deze auto’s. Landen in West-Europa houden een slag om de arm of deze auto’s veilig genoeg zijn om de weg op te mogen. Maar er is nog een reden voor de dalende prijzen. Er komen steeds meer voormalige leaseauto’s op de markt. Leasebedrijven gaan vaak een contract met hun klant aan voor een aantal jaren. Daarna wordt de auto ingeleverd en als occasion verkocht. Dat gebeurt nu steeds vaker. Meer aanbod betekent volgens de wetten van de economie lagere prijzen.

Gebruikte elektrische auto’s

Meer mogelijkheden voor laden

Heb je een elektrische auto dan moet de accu natuurlijk worden bijgeladen. Daar zijn nog niet overal voldoende mogelijkheden voor. Met name bedrijven zoeken naar opties voor slim laden van hun wagenpark. Als de auto’s op eigen terrein staan dan kun je daarvoor gebruik maken van speciale laadplekken met zonnepanelen. Dat betekent dubbele winst. Je biedt personeel en bezoekers een mogelijkheid om hun accu bij te laden en je zet hiervoor zonne-energie in. Dit soort laadplekken voor elektrische auto’s zijn ook particulier te realiseren. Als je huis of bedrijfspand nog geen zonnepanelen heeft kun je op die manier toch gebruik maken van zonne-energie voor het opladen van de accu’s. Aangezien het opladen veel stroom vraagt, betekent dit een flinke besparing.

Gebruikte elektrische auto’s worden goedkoper

foto: AmperaPort

Een groene uitstraling voor je bedrijf

Bedrijven vinden het vandaag de dag belangrijk dat ze zich presenteren als milieubewust en groen. Daar passen laadplekken met zonne-energie van AmperaPark natuurlijk perfect bij. De zonnepanelen sturen hun energie rechtstreeks naar de laadpunten. Mocht er niet voldoende zonne-energie worden opgewekt dan wordt er via het bestaande elektriciteitsnet bijgesprongen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de accu’s niet worden opgeladen omdat het bewolkt is. Je kunt als bedrijf zelf bepalen of je bezoekers laat betalen voor het opladen van de accu van hun auto. De accu’s eigen wagenpark kunnen uiteraard zonder extra kosten worden opgeladen.

Steeds meer elektrische auto’s

Het kan niet anders of er komen steeds meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. De overheid wil dat ervan af rond 2030 geen nieuwe auto’s op benzine of diesel worden verkocht. Hierdoor moet deze categorie uiteindelijk uitsterven. Er zijn al automerken die alleen nog elektrische auto’s produceren. Hierdoor worden deze auto’s uiteindelijk ook goedkoper in aanschaf en dus bereikbaar voor een groter publiek. Maar wie nu al wil overstappen kan dus kijken naar aantrekkelijke occasions. Voormalige leaseauto’s zijn doorgaans goed onderhouden omdat het onderhoud bij de leaseprijs is inbegrepen. Zo’n auto kun je dus met een gerust hart kopen.