Opladen van je elektrische auto – Dat een elektrische auto een duurzaam en milieubewust alternatief is voor een auto op benzine, diesel of gas dat weten we allemaal. En dat is niet het enige voordeel. Milieucentraal heeft een uitgebreide pagina over de voordelen van een elektrische auto. En als je dan uiteindelijk gekozen hebt voor het aanschaffen van een elektrische auto, dan is het goed om te weten hoe je deze slim kunt opladen. Daarmee bedoelen we niet alleen makkelijk, maar ook zo kostenefficiënt mogelijk. In dit artikel geven we een aantal slimme tips.

Opladen van je elektrische auto

Slimme tips voor het opladen van je elektrische auto

Fotocredits: Kyle Fritz, op Unsplash

1- Thuis opladen kan heel voordelig zijn

Tegenwoordig zijn er veel oplaadpunten te vinden voor het opladen van je elektrische auto. Maar het is, afhankelijk van je stroomtarief bij je energieleverancier, in veel gevallen nog veel voordeliger om je auto thuis op te laden. En daar zijn tegenwoordig veel handige oplossingen. Misschien denk je meteen aan een ‘standaard’ laadpaal in de grond, maar tegenwoordig zijn er ook handige kastjes die je aan de muur kunt hangen, zoals de Wallbox van de webshop Wallbox Discounter.  

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:
De status van slimme en schone auto’s
Wie is die elektrische rijder?

2- Opladen op je werk nog voordeliger

Veel werkgevers bieden de mogelijkheid om kosteloos de elektrische auto op te laden op het parkeerterrein. Dit is voor deze bedrijven vaak nog voordeliger dan het vergoeden van de laadkosten via een betaalpas, aangezien daar vaak nog een bedrijf tussen zit. Goed idee om de mogelijkheid om op je werk op te laden eens aan te halen als die er nog niet is.

3- Juiste combinatie laadpaal en pas

Bekijk goed waar jij het meest voordelig kunt laden met je laadpas. Dat is namelijk niet voor alle laadpassen hetzelfde. Er worden speciale afspraken gemaakt door uitgevers van laadpassen met de exploitanten van laadpalen. Daarbij kun je ook kijken of je met een abonnement misschien voordeliger uit bent.

4- Een mobiele thuislader kan een handige oplossing zijn

Ben je vaak onderweg en wil je kunnen opladen via het normale stopcontact? Daarvoor bestaan mobiele thuisladers die op ieder stroomnet aangesloten kunnen worden. Een goede back-up voor als het echt nodig is, maar deze laden vaak wel een stuk langzamer dan laadpalen.

Met behulp van de bovenstaande tips kun jij slim aan de slag met het opladen van je elektrische auto. Lees ook de tips voor het opladen van je auto met groene energie.

Nog meer tips over duurzaam leven lees dan ook dit artikel op GroenVandaag:  5 groene tips voor een duurzaam leven