AMSTERDAM – Gedroogde zonnebloemen. Het Van Gogh museum presenteert in samenwerking met veredelaar Takii en online bloemist bloomon de Flowergram Sunflower edition. Van Goghs schilderij Zonnebloemen is één van de meest iconische en geliefde schilderijen van de schilder. Het doek is dan ook de inspiratie voor een originele samenstelling van droogbloemen. Eendrachtig zetten Takii, bloomon en het Van Gogh Museum hiermee zowel de zonnebloem als het inspirerende verhaal achter het meesterwerk van Van Gogh letterlijk en figuurlijk op een voetstuk.

Gedroogde zonnebloemen

gedroogde zonnebloemen

Vincent van Gogh en zonnebloemen

Vincent van Gogh schilderde, net als veel van zijn tijdgenoten, graag bloemen. Hij gaf als één van de weinigen de zonnebloem de hoofdrol in verschillende bloemstillevens. Vergeleken met de traditionele donkere bloemstukken waren zijn Zonnebloemen een explosie van kleuren. Het is bijzonder dat Vincent naast bloeiende bloemen ook verwelkte bloemen afbeeldde. Hierin zag hij de schoonheid die hij ook in verweerde gezichten vond.
Voor Vincent hadden zonnebloemen een speciale betekenis: ze stonden voor hem symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

zonenbloemen gedroogd

Flowergram Sunflower edition

De Flowergram Sunflower edition bestaat uit een zorgvuldige selectie gedroogde droogbloemen, geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. In totaal twaalf stelen, waaronder tarwegras, korenbloemen, de zaaddoosjes van juffertjes en natuurlijk zonnebloemen zijn te vinden in het design. Het bijbehorende houten podium biedt plaats voor negen droogbloemen en geeft de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan met het maken van verschillende composities. In de video hieronder vertelt Lucinda van der Ploeg, bloemstylist bij bloomon, hoe het design van de Flowergram Sunflower edition tot stand is gekomen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Zonnebloemseizoen verlengt

Voor de Flowergram Sunflower edition zijn de ‘Sunrich – Van Gogh’s Favourite’ zonnebloemen geselecteerd van veredelaar Takii, partner van het Van Gogh Museum en initiator van deze unieke samenwerking.
Harm Custers, Head of Marketing bij Takii Europe, is trots op het resultaat: “Wij zoeken constant manieren om de zonnebloem ‘top of mind’ te houden bij de consument, dat doen wij voor de kwekers en onze sector. Het zonnebloemseizoen loopt normaliter nu ten einde. ‘Sunrich’ zonnebloemen zijn uitermate geschikt om te verwerken als droogbloemen. Met de bijzondere samenwerking, wat geresulteerd heeft in de Flowergram Sunflower edition, trekken we het seizoen als het ware door, spelen we in op de huidige droogbloementrend én plaatsen we de zonnebloem op originele wijze op een voetstuk.”

De Flowergram Sunflower edition is vanaf 9 oktober verkrijgbaar via www.vangoghmuseumshop.com en in de museumwinkel van het Van Gogh Museum in Amsterdam.