Gele Cymbidium centraal – Cymbidium voor Vaticaan. Traditiegetrouw vormt de Paasviering op het Sint Pietersplein het decor voor bloemen en planten van Nederlandse kwekers en handelaren.

Gele Cymbidium centraal

paus en bloemen pases

Cymbidium op Sint Pietersplein

Hoofdarrangeur Paul Deckers maakt de ontwerpen en kiest de kleuren in overleg met het Vaticaan. Dit jaar is de orchideesoort Cymbidium de ‘eyecatcher’. Na het uitspreken van het Urbi et Orbi spreekt Paus Franciscus traditiegetrouw zijn dankwoord uit voor de bloemen uit Nederland.

Paus en Pasen

Pracht en kracht

‘Dit jaar kies ik voor de Cymbidium als noviteit in het project. Deze krachtige, stevige en pure bloem zal straks schitteren op het Sint Pietersplein. De groene Cymbidium gebruik ik op het bordes van de Paus.

Groen is de kleur van de hoop, krachtig, rust en vrede. Uiteraard mag de kleur geel als Paas- en voorjaarskleur voor licht en blijdschap niet ontbreken, vandaar dat de mooie grote gele Cymbidiums in metershoge arrangementen worden verwerkt.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloemen voor de Paus 2018 vertrekken vanaf Keukenhof

Bovendien staat Cymbidium voor vriendschap en liefde. Daarom sluit de symboliek van deze bloem perfect aan bij het Paasfeest’, aldus Deckers. Twee dagen lang zullen meer dan 25 arrangeurs en bloemisten aan de arrangementen werken. Er komen aangelegde tuinen op de trappen van het Sint Pietersplein. Daar en op het balkon van de Paus komen de talrijke arrangementen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van metershoge bomen, duizenden Avalanche rozen, Delphiniums, Roselilies en meer dan 40.000 bolbloemen.

pasen cymbidium

Holland promotie

Bij deze vorm van Holland promotie is de gehele Nederlandse sierteeltsector inclusief Royal FloraHolland betrokken. ‘Hollandse bloemen en planten zetten wij hiermee internationaal in de kijker’, geeft Deckers aan. Dit jaar zijn trotse Cymbidiumkwekers vereerd dat hun ‘power’ Cymbidium tijdens het paasfeest op het Sint Pietersplein centraal staat. Nu al zijn de voorbereidingen in volle gang voor de Paasviering op zondag 1 april aanstaande.

Zie ook Paul Deckers en het Vaticaan.

Lees over snijcymbidium als bijzonder kado.