Frêle Cymbidium – In oktober start een nieuw seizoen. Je kunt weer volop genieten van deze chique snij-orchidee in de meest bijzondere kleuren. Van mintgroen tot bordeauxrood, van sereen wit tot zachtroze. De lange steel met bloementoorts biedt volop stylingmogelijkheden. Zelfs met een enkele tak krijgt je interieur drie weken lang allure. De naam van de snijorchidee verwijst naar de holle, boogvormige en gewelfde lip in de vorm van een bootje (‘kymbos’ in het Grieks).

Frêle Cymbidium

Cymbidium Inspiratieweken

De opvallende snij-orchidee

De Cymbidium kenmerkt zich door een lange, bladloze steel met opvallende bloemen die uitnodigen om van dichtbij te bewonderen. Er zijn twee soorten: kleinbloemige (30-70 cm lang) en grootbloemige (70-80 cm lang). Afhankelijk van de steellengte kan het aantal bloemen oplopen tot meer dan 25 bloemen per steel.

Kijk ook eens naar dit artikel, over Cymbidiumkwekerij René van Eijk.

Styling

Je kunt Cymbidium op verschillende wijze stylen. Allereerst kun je ze met de gehele steel in een vaas zetten. Zowel solo als gecombineerd met andere snijbloemen of groen. Je kunt de bloemsteel echter ook inkorten of de bloemen er voorzichtig van af plukken. Dat maakt de Cymbidium geschikt voor toepassing voor (tafel)decoraties op maat of als drijfbloem in een kom met water.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Cymbidium Inspiratie Weken van start

cymbidium

Houdbaar

Cymbidiums zijn sterke bloemen die lang houdbaar zijn in huis. Belangrijk is een schone vaas met helder water. Snij de steel schuin af en… genieten maar! Als je elke vijf dagen het water ververst en de steel opnieuw een klein stukje afsnijdt dan duurt de bloei tot wel drie weken.

Cymbidiums zijn per steel verkrijgbaar bij bloemisten. Kijk voor meer inspiratie en praktische tips op www.orchids-info.com of volg op Instagram via @orchids_info.