Groene aanslag – Groene aanslag in de tuin is voor veel mensen een doorn in het oog en vaak komt het ieder jaar weer om de hoek kijken. Je kunt dus maar beter op zoek gaan naar een handige oplossing om groene aanslag verwijderen een stuk makkelijker te maken. Op deze manier kan de klus voortaan sneller geklaard worden. Vaak zie je de groene aanslag voornamelijk op de plekken waar de zon niet of weinig komt, en dat ieder jaar weer. Je terras, schutting en potten hebben hier ieder jaar weer last van en dit wil je toch wel graag verwijderen. Deze aanslag kan dus niet goed tegen zon en daarom kun je het beste aan de slag gaan wanneer de zon weer begint te schijnen.

Groene aanslag

Groene aanslag verwijderen van terras

Goed voorbereid aan de slag

Wanneer je aan de slag gaat met het verwijderen van deze aanslag, dan wil je dat het ook een tijd wegblijft en daarom is het belangrijk dat je even goed kijkt naar de weersvoorspellingen. Als je te vroeg in het jaar begint en de temperaturen eigenlijk nog te laag zijn, dan zal de groene aanslag nog terug kunnen komen en dan kun je nog een keer aan de gang. Wacht daarom tot de temperatuur boven de 10 graden is en het een aantal dagen achter elkaar droog blijft. Daarom is het belangrijk om de voorspellingen van het weer goed in de gaten te houden om het jezelf weer wat makkelijker te maken.

Doe het zelf verwijderen

Er zijn verschillende manieren om groene aanslag te verwijderen, zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan met de hogedrukspuit, om zo de aanslag gemakkelijk te kunnen verwijderen, maar daarbij heb je wel een risico. De hogedrukspuit zou namelijk de tegels van je terras kunnen beschadigen en dat is zonde. Ook maken mensen vaak gebruik van middelen zoals schoonmaakazijn, maar dit is ontzettend slecht voor het milieu en zeker in deze tijd is dat een groot nadeel. Dat is dus ook niet de ideale oplossing voor het groene probleem. Je zou groene aanslag kunnen proberen te voorkomen door voor bepaalde producten te kiezen, maar dat heeft vaak niet het gewenste effect en daar heb je geen garantie van.

Betrouwbare middelen gebruiken

Groene aanslag kan dus best wel lastig zijn om te verwijderen en daarom zou je beter op zoek kunnen gaan naar een middel dat gemaakt is om deze aanslag te verwijderen. Zo hoef je niet op zoek te gaan naar een combinatie van middelen of een ander middel dat niet goed is voor het milieu, maar ben je succes gegarandeerd. Ook is dit middel niet slecht voor het milieu en dat is ontzettend belangrijk. Er zijn genoeg middelen beschikbaar en ga eens op onderzoek uit om uit te vinden welk middel geschikt is voor jouw tuin en waar jij ieder jaar op kunt vertrouwen.

Fotocredits introfoto: MabelAmber op Pixabay.