Grote dahlia-showtuin – In Bloemenpark Appeltern komt een grote showtuin van dahlia’s. ILoveDahlia.com en Bloemenpark Appeltern gaan samenwerken om de dahlia te promoten. Bij de entree en langs de hoofdroute komen vele perken met meer dan 100 soorten dahlia’s.

Grote dahlia showtuin

ILoveDahlia.com nieuwe partner Bloemenpark Appeltern

zomerbollen

Dahlia Sincerity wint de FleuroStar 2020

7.000 knollen

Op 11 april zijn 7.000 knollen geleverd en het planten is begonnen. De dahlia’s zullen van juli tot oktober bloeien. De soorten in deze showtuin kunnen door de bezoekers worden besteld via een QR-code die bij de perken staat. Zo kan het volledige assortiment van ILoveDahlia.com worden gekocht.

Appeltern heeft al een goedlopende webshop waar tuinartikelen en planten gekocht kunnen worden. Door deze webshop te linken aan de webshop van ILoveDahlia.com kan ook een breed publiek tuinliefhebbers hier dahlia bestellen en informatie vinden.

vissen sterrenbeeld dahlia

Bloemenpark en dahlia

Voor Bloemenpark Appeltern is de samenwerking belangrijk omdat zo specifieke kennis en ervaring over dahlia wordt verkregen. ILoveDahlia helpt bij het beplantingsplan en geeft advies over gewasverzorging. ILoveDahlia.com is de consumentenwebsite van Fred de Meulder BV.

Trendy

Quote Ben van Ooijen: “Ik wil van Appeltern met al zijn modeltuinen nog meer een bloemenpark maken. De dahlia is helemaal trendy en bij uitstek geschikt voor veel kleur in de tuin in de zomer. Een prachtige toevoeging in Bloemenpark Appeltern.”

Quote Bas Reijerkerk: ”Door de samenwerking met Bloemenpark Appeltern bereiken we een groep echte tuinliefhebbers. Wij kunnen hen een breed assortiment dahlia laten zien in het park en deze aanbieden via de webshop. In iedere tuin passen immers dahlia’s.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Het dahlia plant seizoen is weer begonnen

Fotobijschrift introfoto: van links naar rechts Bas Reijerkerk (van ILoveDahlia), Bart van Ooijen en Ben van Ooijen (van Bloemenpark Appeltern).