Wisselborders in Bloemenpark – Hoe zorg je voor meer bloemen en langere bloeitijden? Bloemenpark Appeltern laat zien dat het lukt met zogenaamde wisselborders. Een vaste basis in de vorm van vaste planten en grassen, zorgt in combinatie met 1- en 2-jarige planten, bollen en knollen een seizoen lang, totdat het gaat vriezen, voor een kleurrijk geheel aan doorbloeiende planten.

Wisselborders in Bloemenpark

De juiste planttijd: lente

De tuindienst van Appeltern heeft afgelopen week samen met Joyce Oomen van Blooming Business haar ontwerpen in geplant. Het is nu de juiste planttijd, want er wordt geen vorst meer verwacht en de groeiomstandigheden zijn optimaal. Het bloemenpark wordt elke dag bloemrijker en voller.

De aanleg van de wisselborders hoort helemaal bij de het streven van Appeltern om iedereen deze zomer een unieke bloembeleving te laten ervaren. Een poosje geleden is het Appeltern Rosarium aangelegd  en gingen al duizenden Dahlia’s de grond in.

Wisselborders in Bloemenpark Appeltern

Aanleg van de wisselborders.

Dagje uit

Bloemenpark Appeltern ligt in het Land van Maas en Waal, een groen rivierenlandschap met dijkjes, dorpjes en fruitboomgaarden. Een bezoek aan Appeltern is een gezellig dagje uit in een bloemrijke omgeving die elk seizoen weer anders is. Een onvergetelijke herinnering! Bloemenpark Appeltern is gedurende het seizoen dagelijks geopend, ook op zon- en feestdagen! Kijk op www.appeltern.nl voor alle informatie en de activiteitenkalender.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Beleef de mooiste tuinen in Bloemenpark Appeltern

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Appeltern Plantenfestijn, inspiratie voor meer groen in de tuin

Alles over tuinen en planten

Appeltern biedt alle informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends.

Openingstijden voor 2024:
– In februari: zaterdag en zondag.
– Van maart t/m oktober dagelijks.

Het park is open van 11.00 tot 17.00 uur.