Heerlijk moestuinieren – De Nationale Tuinweek 2018, van 9 tot en met 17 juni, heeft als thema Moestuinieren. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week ‘groene’ activiteiten in meer dan 20 regio’s in het land. Van Schagen tot Roermond en van Wageningen tot Walcheren. De meeste activiteiten zijn gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend op 16 en 17 juni waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek.

Heerlijk moestuinieren

moestuinEten uit eigen tuin

In heel Nederland worden plantjesmarkten, workshops, excursies en lezingen georganiseerd rondom het thema ‘Moestuinieren’. Voor een compleet overzicht van activiteiten kun je terecht op www.groei.nl/tuinweek. Daar vind je tevens data en locaties. Bijvoorbeeld van de ‘groentesoiree’ die op de vooravond van de Nationale Tuinweek wordt gehouden in het Westland. Met demonstraties, groentecabaret, muziek en moestuinpoëzie.

Heerlijke moestuin

Heerlijke moestuin

Heerlijke moestuin

Voor zowel beginnende als gevorderde moestuiniers presenteert Groei & Bloei het magazine ‘Heerlijke moestuin’. Deze extra dikke special van 160 pagina’s bevat van alles over moestuinieren en over het kweken van groente en fruit. Van aanleg tot oogst. Met eenvoudige stappenplannen, praktische tips en smakelijke recepten ontdek je zo dat moestuinieren in elk seizoen een groot feest is. Groei & Bloei’s Heerlijke moestuin is verkrijgbaar voor € 8,95 in de boekhandel, kiosk of via www.groei.nl.

moestuinOpen Tuinenweekend

Op 16 en 17 juni is het Groei & Bloei Open Tuinenweekend in heel Nederland. Ruim 1.000 particuliere tuinen openen hun tuinhekken voor iedereen. Zo ontdek je de mooiste groenparadijsjes van Nederland. In een verschillende regio’s zijn er speciale fietsroutes langs (moes)tuinen. Kijk voor een compleet overzicht van alle open tuinen op www.groei.nl/tuinweek.

moestuinierenTegel eruit, plant erin

Geïnspireerd geraakt door een van de vele activiteiten tijdens de Groei & Bloei Nationale Tuinweek? Kom dan op zaterdag 23 juni naar Intratuin. Daar organiseert Groei & Bloei een landelijke inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’. Iedereen die op zaterdag 23 juni tussen 10.00 en 15.00 uur een tegel uit eigen tuin inlevert ontvangt twee gratis planten voor in de (moes)tuin. Kijk voor meer informatie op www.intratuin.nl.