Helleborus dagen – Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende Helleborus in De Stekkentuin te Espel en in De Goldhoorn Gardens te Bant: twee voorjaars-poldertuinen bij uitstek.
Op vier vrijdagen en zaterdagen en één zondag -te weten vrijdag 9 en zaterdag 10 en zondag 11 maart, vrijdag 16 en zaterdag 17, vrijdag 23 en zaterdag 24 maart, vrijdag 30 en zaterdag 31 maart- worden er zelfs Speciale Open Dagen gehouden met vele kleurrijke Helleborussen.

Helleborus dagen

helleborus

Helleborus

In De Stekkentuin kan men de honderden verschillende Helleborusplanten in allerlei kleurschakeringen bewonderen. Talrijke bijzondere soorten en variëteiten van deze opvallende voorjaarsbloeiers zijn hier in de borders te vinden
, zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig.

Op het erf kunnen liefhebbers rondwandelen tussen de vele zelf gekweekte bloeiende zaailingen. Helaas is het dit jaar allemaal wat minder; de vorst met de snijdende oostenwind heeft nogal wat bloeiende planten laten verdorren.
Gelukkig hebben we voor de liefhebbers vele helleborussen op pot, w.o. prachtige ‘Dubbele Ellen’ in diverse kleuren en ook Anna’s Red en Glenda’s Gloss staan op voorraad.

Ook de eerste voorjaarsbolletjes staan al te bloeien: sneeuwklokjes, Iris reticulata, Scilla, Anemone blanda, Cyclamen: u komt het hier allemaal tegen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Tuinen en Tulpenroute in de Noordoostpolder

helleborus

Lifestyle

De Goldhoorn Gardens in Bant is tijdens deze dagen ook open: hier kan men vele tientallen Helleborussen en voorjaarsbollen in de borders bekijken. De eigenaresse, tevens tuinontwerpster, wil belangstellenden graag laten kennismaken met haar ontwerpbureau en workshops.
Een en ander wordt verduidelijkt door een presentatie: een goed tuinontwerp is nl. de basis voor het plezier van uw tuin.

Belangstellenden kunnen ook een kijkje nemen in de gezellige lifestyle winkel: hier wordt de nieuwe voorjaarskleding collectie getoond. Natuurlijk zijn er ook allerlei decoratieve woon- en tuinaccessoires te vinden.

Tijdens de Helleborusdagen gratis entree en de koffie staat klaar. Planten verkrijgbaar.

Open Dagen
-vrijdag 09 en zaterdag 10 en zondag 11 maart
-vrijdag 16 en zaterdag 17 maart
-vrijdag 23 en zaterdag 24 maart
-vrijdag 30 en zaterdag 31 maart
Open van 10.00 -17.00 uur.

Na deze Speciale Open Vrij- en Zaterdagen zijn beide tuinen vanaf april, met entree, tot oktober elke vrijdag en zaterdag open. Alle andere dagen op afspraak: voor groepen of individueel.

De eerste weken worden vooral de Helleborus steeds mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker.

Lees ook dit artikel over helleborus: Helleborus niger WinterFashion is er weer.

Meer info:
www.destekkentuin.nl
www.goldhoorngardens.nl