Het nieuwe rijden – Aangezien milieubewust leven een steeds grotere rol speelt binnen de maatschappij, wil jezelf ook zo milieubewust gaan leven. Als het gaat om een auto kun je voor een elektrische auto kiezen. De elektrische auto zelf is al beter voor het milieu dan een andere auto, maar biedt ook nog meer mogelijkheden om duurzaam te rijden. In deze blog gaan we in op het duurzaam rijden in een elektrische auto. Zodat jij ook duurzaam kunt gaan rijden.

Het nieuwe rijden

Thuis opladen

Wanneer je de overstap maakt naar een elektrische auto, wil je niet elke keer naar een laadstation moeten om de auto op te laden. Daarom is het makkelijker om de auto aan huis op te laden, gelukkig is het gemakkelijk om een laadpaal thuis te laten installeren. Zo kun je iedere keer als je thuis bent de auto gemakkelijk aan de lader hangen, om hem er weer af te halen als je weg gaat.

Een laadpaal aan huis zorgt er ook voor dat je minder kilometers rijd, alle kleine beetjes helpen uiteraard. Daarnaast heb je ook slimme laadpalen die jou veel inzicht bieden in het verbruik van de auto. Bij deze laadpalen kun je gemakkelijk in een online app zien wat de laadpaal en dus ook de auto verbruikt. Dit is ook handig voor als je een elektrische auto van de zaak hebt, zodat je precies kunt zien hoeveel stroom je verbruikt voor het werk. Zodat de werkgever dit kan vergoeden.

het nieuwe rijden

Opladen met zonnepanelen

Maar om helemaal duurzaam te rijden kun je ook auto laden op zonnepanelen. Naast dat je duurzamer rijdt door op stroom te gaan rijden, kun je op deze manier ook je auto duurzaam opladen. Daarnaast is het op langere termijn ook voordeliger om zonnepanelen te nemen, al helemaal wanneer je elektrisch rijdt. Aangezien het terugleveren van stroom steeds minder vergoed wordt, kun je het beste zelf de stroom optimaal benutten. Om zo het meeste uit de zonnepanelen te kunnen halen.

Ook is het een stuk duurzamer om te rijden op zonne-energie. En bij de slimme laadpaal kun je dus ook gemakkelijk zien, hoe groot deel van de opbrengst van de zonnepanelen naar de elektrische auto gaat. Dit kan weer inzicht bieden in hoeveel zonnepanelen je het best kunt nemen, om jezelf volledig te kunnen voorzien van stroom. Het is een kleine stap naar een duurzamere maatschappij, maar hoe meer mensen deze stap zetten hoe groter de stap wordt.

Fotocredits:
introfoto: Michael Marias, op Unsplash.
foto 2: Pixabay.

Nog meer initiatieven omtrent duurzaamheid

Lees ook de artikelen onder het trefwoord Duurzaamheid op GroenVandaag.