Heel Holland schikt – De belangstelling van jong en oud voor bloemstyling neemt toe. Dat blijkt vandaag tijdens de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken in de Innovatoren op het voormalige Floriadeterrein in Venlo.

Heel Holland schikt

Kunst en Kitsch

In totaal strijden ruim 200 kandidaten om de nationale titel. Donderdag zijn 37 studententeams aan de beurt en vrijdag de amateurs en semi-professionals. De studenten maken een fleurig werkstuk binnen het thema “Kunst en Kitsch”.
Het tweedaagse kampioenschap wordt voor de 53e keer georganiseerd door vereniging Groei & Bloei. Een vakjury beoordeelt de bloemwerken op originaliteit, techniek en creativiteit.

groenvandaag

Alle 250 bloemwerken zijn voor het publiek te bewonderen in Venlo tijdens het bloemenweekend op 8 en 9 oktober. Men kan deelnemen aan bloemworkshops en kennismaken met de Japanse bloemsierkunst Ikebana. Ook zijn er demonstraties van toparrangeurs en groenstylisten.

groenvandaag

Fotocredit: Groei & Bloei/VidiPhoto

Workshop & cursus

De afdelingen van Groei & Bloei organiseren regelmatig workshops & cursussen bloemschikken. Op elk niveau, voor leden en niet-leden. Vind je het leuk om samen aan de slag te gaan? Kijk bij Vereniging voor een afdeling bij jou in de buurt, je vindt vast een geschikte cursus of workshop.

Boerma Instituut

Wie bloemschikken professioneel als desingner met bloemen aan de slag wil, kan het Boerma Instituut bezoeken: de bloemschikschool van Nederland, zoals het instituut zich zelf omschrijft. ‘Van beginner tot Meesterbinder, het Boerma Instituut heeft lessen in bloemsierkunst voor iedereen. Sinds de oprichting in 1980 komen mensen van over de hele wereld naar Aalsmeer om de Nederlandse Bloemsierkunst te leren. Een school met internationale bekendheid waar jouw ontwikkeling centraal staat. Mensen komen van over de hele wereld om onze vakopleiding bloemschikken te volgen.’