Hollandse tulpen Tulpen & trend. Steeds meer woningen worden ‘smart homes’, waarbij technologieën zorgen voor een comfortabele leefomgeving. De bloementrend ‘New Frontiers’ sluit aan bij deze ontwikkeling. Binnen de trend is een hoofdrol weggelegd voor tulpen. Zet ze in een iriserende of semi-transparante vaas en de bloemen krijgen als vanzelf een futuristische uitstraling. Van januari tot mei zijn tulpen weer volop verkrijgbaar in frisse kleuren en diverse bloemvormen.

tulpen en trend

Hollandse tulpen

Trend: futuristisch en eigenwijs

Met de bloementrend ‘New Frontiers’ haal je een vleugje futurisme in huis. Bloemen krijgen een eigentijdse uitstraling door het gebruik van vazen van matglas, met een metallic look en iriserende oppervlaktestructuren zodat per standpunt verschillende kleurschakeringen ontstaan. De trend komt tot leven door het gebruik van krachtige bloemvormen met een vriendelijke uitstraling. En dat zijn nu juist twee belangrijke eigenschappen van de tulp. Om te voorkomen dat boeketten ‘clean’ en stijfjes ogen biedt de tulp bovendien soelaas. Ze zijn namelijk heerlijk eigenwijs. In tegenstelling tot andere snijbloemen, groeien tulpen gemiddeld twee centimeter door in de vaas. Het resultaat is een dynamisch boeket dat je de vrolijke lentekriebels bezorgt.

Pasteltinten

Het rijke kleurenpalet van de tulp past naadloos bij de trendkleuren van ‘New Frontiers’: zowel koele pasteltinten als krachtige, felle kleuren. Ook de verschillende bloemvormen van de tulpen vormen een perfecte match. Variërend van de bekende Hollandse tulp tot de stijlvolle leliebloemige en van de dubbelbloemige tot de parkiettulp. Mix kleuren, soorten en vazen naar eigen smaak en creëer zo een eigentijds lentefeestje.

tulpen en trend

Tulpentijd

Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de bloem toch als oer-Hollands beschouwd. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld wordt blij van Hollandse tulpen. Tulpentijd is een periode van zo’n 100 dagen (van januari tot mei) waarin de tulp in de meest verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is.

Bezoek ook eens Nationale Tulpendag in Amsterdam, op de derde zaterdag in januari.  Als officiële aftrap van het tulpenseizoen leggen Nederlandse tulpenkwekers een reusachtige pluktuin aan met 200.000 tulpen. Iedereen mag vanaf 13.00 uur gratis een bosje plukken (op=op).

Kijk voor meer informatie en inspiratie op Mooiwatbloemendoen.nl

tulpen en trend

<h3>3 Verzorgingstips</h3>
–  Snij de steel schuin af en gebruik een schone vaas en helder water.
– Check regelmatig of er voldoende water in de vaas zit en vul indien nodig bij.
– Zet tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij een radiator of kachel.