Hortus botanicus Leiden – Hortus Leiden organiseert in de zomermaanden tal van activiteiten. Voor plantenkenners en plantenliefhebbers een genot. Zo is in juli en augustus de Hortus op woensdagavonden geopend. Ga genieten van de ondergaande zon in de oudste botanische tuin van Nederland.

Hortus botanicus Leiden

Zomeragenda

Maar er is meer te doen. Een blik in de agenda.

4 augustus: 13.30 uur

Inlooprondleidingen

Laat u deze donderdag in drie kwartier bijpraten over de levendige geschiedenis van de Hortus en de levende kroonjuwelen. De rondleiding start om 13.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Deelname € 1,50 plus entree; aanmelden niet nodig. Om 11.00 uur start er ook een Engelstalige rondleiding. Ook hiervoor hoeft u zich niet op te geven.

10 augustus 2016 – 19:30 uur

Lezing: Indigoblauw, wat is het?

In Japan wordt de verfstof indigo al vanaf de vierde eeuw gebruikt. Cisca van der Zwan laat u de planten en geverfde stoffen zien, en vertelt over het proces. Vóór de lezing is er nog gelegenheid door de tuin te wandelen. Van 19.30-20.30 uur. Deelname € 1,50 plus entree.

14 augustus 2016 – 12:00 uur

Zondagwandeling varens

Aan varens is veel te ontdekken. Er is een prachtige collectie, die wordt onderhouden door de Nederlandse Varenvereniging. Rondleider Harry Roskam vertelt u er vandaag meer over. Aanvang 12.00 uur, deelname €1,50, aanmelden niet nodig.

Hortus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Reuzenwaterlelie in bloei in Hortus

Update, Hortus Leiden 2024

In het teken van geur – In 2024 staat de Hortus botanicus in Leiden in het teken van geur. Naast extra geurige planten zijn er het hele jaar door speciale activiteiten, zoals een wintergeurenwandeling, workshops parfum maken, een geurende Midzomernacht en een geurspeurtocht voor kinderen. Ook de Hortusshop en het Hortus Grand Café spelen in op het thema. Meer informatie staat op Hortus Leiden.

Meer over Hortus botanicus Leiden

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Hortus kroonjuweel (12): de bekerplant

Hortus, kroonjuweel (6), de zeekokosnoot

Hortus, kroonjuweel (9): de pinangnoot

Of klik hier op de Hortus Leiden.