OEGSTGEEST – Kerstbomen met een afmeting vanaf 2 meter tot 2,75 meter zijn in verkoopaantallen met 10% gestegen ten opzichte van 2015. De afgezaagde Nordmann kerstboom is verreweg het populairst. De kerstbomenverkoop bij Praxis is het laatste weekend van november van start gegaan.
 

Nordmann

Steeds meer mensen schaffen hun boom eerder aan, al duizenden bomen zijn verkocht. Als grootste kerstboomverkoper van Nederland kan Praxis goed de trends signaleren. De grote drukte wordt aankomend weekend verwacht.

kerstbomen bij Praxis

Na Sinterklaas
Al jaren loopt het storm bij de Praxis het eerste weekend na Sinterklaas. “In het eerste weekend na Sinterklaas verkopen we de meeste kerstbomen. Voor veel families is het een gezellig ritueel en daar spelen we qua sfeer op in bij Praxis. Een boom uitzoeken doe je namelijk niet zomaar, dit blijkt elk jaar weer een écht ritueel te zijn voor iedereen”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. Hij vervolgt: “Elk jaar zien we kleine verschuivingen in populariteit van bomen. Dit jaar lijken onze klanten flink te willen uitpakken met kerst omdat we een opvallende stijging zien in de verkoop van de grotere maten bomen. Het loopt in lijn met het aantrekken van de economie en het stijgende vertrouwen van de consument. Ook zien we dat steeds meer consumenten de kerstboom nog voor Sinterklaas in huis halen. In 5 jaar tijd is dat aantal met 10% gestegen en afgelopen jaar zelfs met 6%.”

“De kerstboom wordt steeds eerder in huis gehaald.”

Voor ruim 70 procent van de Nederlanders is de decembermaand niet compleet zonder kerstboom in huis. Praxis is al jaren de nummer 1 in kerstbomen en heeft van alle winkelketens de grootste groep trouwe klanten (95%) die elk jaar weer een kerstboom komt uitkiezen.
Dit is gebleken uit eerder onderzoek, gehouden onder een representatieve groep van meer dan 1.500 Nederlanders. Naast dit onderzoek signaleert Praxis altijd vroeg de eerste trends door de grote aantallen klanten die Praxis bezoeken. Tijdens de decembermaand organiseert Praxis jaarlijks veel leuke activiteiten voor de hele familie, waardoor het uitzoeken van de kerstboom een extra gezellige en sfeervolle belevenis wordt.

kerstbomen bij Praxis    kerstbomen bij Praxis

De Praxis kerstboomfeiten op een rij
-Kerstbomen van 2,00 tot 2,75 meter zijn met 10% gestegen.
-Steeds meer mensen schaffen hun kerstboom aan voor Sinterklaas.
-De meest verkochte maat kerstboom is tussen de 1,75 en 2,00 meter.
-De Nordmann is nog altijd de populairste boom, vanwege zijn naaldvaste takken, mooie vorm en kleur.
-Het blijkt dat voor ruim 70 procent van de Nederlanders de decembermaand niet compleet is zonder kerstboom in huis.
-Kerstbomen hebben bij Praxis dit jaar dezelfde of zelfs een lagere prijs dan vorig jaar, maar uit de omzetcijfers van het eerste weekend blijkt dat klanten dit jaar vaker kiezen voor de grotere variant.
-Praxis is met 147 verkooppunten de grootste kerstbomenverkoper van Nederland.
-Bij het kopen van een kerstboom letten consumenten vooral op de volheid van de boom, de prijs en de vorm.
-Nederlanders tussen de 23 en 34 jaar en ‘alleenstaanden’ zijn van plan het hoogste bedrag uit te geven aan een kerstboom, gemiddeld iets meer dan 30 euro.
-Nederlanders die van plan zijn om nieuwe kerstversiering te gaan kopen, zijn daar bereid gemiddeld 40-45 euro aan uit te geven.