Je tuin gezelliger maken – Wist je dat het erg gezond is om veel buiten te zijn? De zon en daglicht zorgen ervoor dat je het gelukshormoon serotonine aanmaakt. Daarnaast werkt het stressverlagend én verbetert de natuur je hersenfuncties. Allemaal redenen waarom je vaker naar buiten zou moeten gaan. Gelukkig is het weer bijna zomer. Als je van plan bent om vaker in je tuin te zitten om wat vitamine D op te halen en van een heerlijk bordje pasta pesto te genieten, is dit het moment om de voorbereidingen te gaan treffen. In dit artikel geven we je een aantal tips die jouw tuin extra leuk gaan maken, zodat je deze zomer nog meer tijd in je tuin spendeert.

Je tuin gezelliger maken

Je tuin gezelliger maken: zo doe je dat

Foto: Julia Filirovska op Pexels.

Maak de tuin zomerklaar

Als je veel in je tuin gaat zitten, wil je wel dat je in een mooie en frisse omgeving kunt zitten. Daarom is het van belang dat je de tuin goed verzorgt. Om die frisse look te creëren, moet je de tuin zomerklaar maken. Dit proces begint vaak al in het voorjaar. Er zijn een paar activiteiten die je tuinverzorging kunnen optimaliseren. Als je gras hebt, is het verstandig om hier op tijd aandacht aan te besteden. Ga – en blijf – het maaien, zaai nieuwe zaadjes en bemest het gras. Ga ook schoffelen en snoeien om ongewenste groei te verwijderen en tegen te gaan. Uiteindelijk kun je ook nieuwe planten en bloemen plaatsen.

Breng licht in je tuin

Je kunt de tuin gemakkelijk opleuken door het te voorzien van tuinverlichting. Hierbij kun je kiezen uit verschillende soorten verlichting. Zo kun je ervoor kiezen om zichtbare decoratieve lampen neer te zetten. Een andere mogelijkheid is om verlichting te plaatsen, zonder dat je overduidelijk kunt zien dat er lampen staan. Hierbij kun je een bepaald hoekje uitlichten en ‘opwarmen’. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je schutting te versieren met kleine decoratieve lampjes. Lampjes kunnen dus erg goed dienen als tuinaccessoires. Hoe je lampjes gaat inzetten voor een nieuwe look, is helemaal afhankelijk van jouw wensen en stijl.

Een warme toevoeging

Een kampvuurtje is erg gezellig. Veel mensen hebben hier dan ook een warme herinnering aan overgehouden. Het leuke is dat je jouw eigen tuin ook kunt voorzien van een gezellige vuurtje. Hoe gezellig is het om lange avonden met vrienden bij de knisperende vuurkorf te zitten? Je kunt je tuin ook opleuken door een mooie barbecue neer te zetten. Barbecueën is niet alleen een leuke bezigheid; een mooie barbecue ziet er ook nog eens gaaf uit. De ideale – nuttige – investering voor in je tuin.

Plukbloemen en vaste planten

En vergeet natuurlijk niet het groen. Met een beetje zon en jouw favoriete plukbloemen maak je je eigen pluktuin. Laat je inspireren door de top 10 vaste planten waarmee je jouw wekelijkse bosje bloemen plukt. Of geniet van het gebroken hartje in de border.

Fotocredits introfoto: Jill Wellington op Pixabay.