Kamerplanten – Nederlanders kopen meer kamerplanten. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en wordt bevestigd door tuincentra. Het is niet precies duidelijk waarom dat zo is. Een reden zou kunnen zijn, dat er in de media meer aandacht is voor groen of dat de groene sector zich meer laat zien in de media.

Kamerplanten

Trends

Opvallend is dat de groene kamerplanten het beter doen dan de bloeiende of kleurrijke. Blijvend is de behoefte aan gemak. Kamerplanten die onderhoudsvriendelijk zijn scoren goed.

Vleug entertainment

De handel speelt in op de consumententrends, vanzelfsprekend op het gebied van gemak. Maar ook wordt geprobeerd om planten ‚spannender’ te maken. Onder andere door nieuwe toepassingen te introduceren. In promotionele zin is er ook een kentering waarneembaar. Communicatie over planten is minder traditioneel en meer eigentijds. En met een flinke vleug entertainment.

Gadgets voor gemak

Behalve de vele kamerplantenverzorging apps die inmiddels op de markt zijn, zijn er ook speelse oplossingen, bijvoorbeeld voor water geven.

Wateralarm

De nieuwe versie van de Flower Power is een draadloze monitor die zonlicht, temperatuur, mestniveau en bodemvocht meet. Het apparaatje geeft je een seintje wanneer je wat en waarom moet doen.

flowerpower

Scheppen & schenken
De Multi Purpose Bucket is een mini-gieter die je niet alleen kan gebruiken voor water geven, maar waarmee je ook aarde en hydro-korrels kunt scheppen.
schenken_scheppen

Gadgets als blikvanger

Stekkerplanten
Draadloze planten kennen we allemaal, maar stekkerplanten, dat is iets bijzonders. Het bedrijf Spruitje brengt dergelijke planten op de markt. Afgesloten biotoopjes die met een beetje electriciteit floreren.
stekkerplant
Re-Feed
Een blender die etensresten vermengt met water en vermaalt tot een vloeibare pulp. Het slangetje van de Re-Feed blender is gekoppeld aan een speciale bloempot. Door een druk op de knop wordt de pulp uit de blender voedsel voor de kamerplant.

re-feed

Het hebben van kamerplanten wordt weer hip en leuk.

[Met dank aan: mooiwatplantendoen.nl en Centraal Bureau voor de Statistiek]