LISSE – Met ingetogen klassieke muziek en dans is gistermiddag het 67-ste seizoen van Keukenhof geopend. De opening stond in het teken van de 17-de eeuw. Onze Gouden Eeuw, waarin De Republiek een wereldmacht was, handel dreef op alle continenten en de tulp in Nederland zijn thuis vond.

Keukenhof

In de stijl van ons rijke verleden hield Bart Siemerink, directeur Keukenhof, zijn speech. Begeleid door het meisje met de parel, dat speciaal voor de gelegenheid uit het beroemde schilderij van Johannes Vermeer was gestapt en de Gravin van Holland en Zeeland, Jacoba van Beieren, die als grondlegster van het park wordt beschouwd.

De speech van Siemerink was een wandeling door de tijd. Hij vertelde over de toenemende populariteit van het park, vorig jaar bezocht door 1.2 miljoen mensen, over de wijzigingen die voor dit seizoen in het park zijn aangebracht en over de toekomst, als in 2017 de nieuwe entree een feit is en de verkeersstromen van en naar Keukenhof geoptimaliseerd zijn.

Het Willem Alexander paviljoen was plaats van handeling voor het beroemde fotomoment. Samen met Jacoba van Beieren en het meisje met de parel ging Siemerink op de foto voor een legertje van fotografen.

Het lentepark is klaar voor het seizoen. De komende 8 weken is de wereld welkom op het mooiste lentepark.

 

Bezoekadres

Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse