HONSELERSDIJK –  Kleurbrengers. Vrolijke tinten, prachtige bloemen. Met de komst van de Kleurbrengers is het buitenseizoen officieel geopend! Wordt het sereen of ga je knallen?
Grote bloemen, kleine bloemen. Klimmers, hangers en kruipers. Voor in de volle grond, in potten en bakken en in hangmanden. Met de Kleurbrengers is het in één keer lente in je tuin, op je terras en op je balkon. Begonia, ijzerhard, middaggoud en Bougainvillea zijn allemaal rijke bloeiers met allemaal verschillende vormen, zodat er meteen van alles te zien en te beleven is in je tuin.

Dit artikel is verzorgd door mooiwatplantendoen.nl

 

Kleurbrengers

Tuinplanten van de maand april

 

Kleurbrengers

Begonia is het soort tuinbloeier waarbij je amper nog plant ziet als de bloei met volle, mollige bloemen eenmaal op gang is gekomen. Bonuspunten voor het feit dat het een doorbloeier is.

 

 

 

Kleurbrengers

 

IJzerhard trakteert op trosjes witte of felgekleurde bloemen die tegen een stootje kunnen en zowel in bakken als in hangmanden stralen. Je hebt er zeker twee seizoenen lang plezier van.
Kleurbrengers

Middaggoud heeft bloemen die opengaan in de zon en zich sluiten als het avond wordt of als het regent. Zo ziet de plant er op elk moment van de dag weer anders uit.

 

Kleurbrengers

 

Bougainvillea is een mediterrane klimmer met meestal felgekleurde bloemen waarmee je de Rivièra op je terras laat bloeien. Glaasje mimosa erbij, niets meer aan doen.

 

Tuinplant van de maand

Kleurbrengers zijn Tuinplanten van april 2019. De ‘Tuinplant van de maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een of meerdere planten die het opvallend goed doen bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend zijn, maar wel potentie hebben om het goed te doen in de tuin, op het terras of op het balkon.

 

Ga voor meer informatie over deze kleurbrengers naar www.mooiwatplantendoen.nl

 

Lees voor woonplant van de maand: Begonia: woonplant van de maand april.

Foto-credits:
-intro-foto: Bloemenbureau Holland
-overige foto’s: iVerde