Koning op 80-jarig jubileum – Zijne Majesteit de Koning woont vrijdagmiddag 1 juni 2018 de viering van het 80-jarig jubileum van Anthura in Bleiswijk bij. Anthura is een sierteeltbedrijf dat zich richt op de veredeling van orchideeën en anthurium. Bij veredeling worden planten met de beste erfelijke eigenschappen geselecteerd en gekruist, om zo nieuwe rassen te ontwikkelen. Het bedrijf legt de focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling, onder andere door het ontwikkelen van nieuwe teelttechnieken die minder milieubelastend zijn.

Koning op 80-jarig jubileum

koning bij anthura

Familie Van der Knaap

De historie van Anthura gaat terug tot 1938, toen de eerste generatie van de familie Van der Knaap een eigen tuinbouwbedrijf startte. In tachtig jaar groeide het bedrijf uit van een klein familiebedrijf tot marktleider op het gebied van orchideeën en anthurium, met een afzet in meer dan zeventig landen en bedrijven in Duitsland, Macedonië en China.

koning bij anthura

Rondleiding

De Koning wordt ontvangen door de familie Van der Knaap en de bedrijfsleiding, waarna hij wordt rondgeleid door het bedrijf. Vervolgens brengt hij een bezoek aan de “Experience-ruimte” waar een grote diversiteit aan bloemen en planten van Anthura wordt getoond en een expositie is ingericht over de historie van het bedrijf. Afsluitend woont hij een bijeenkomst bij met wetenschappers en het bedrijfsleven over innovaties in de sierteelt.

Foto Koning Willem-Alexander: Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Veredelaar

Anthura is specialist in anthurium en orchidee. We sieren de wereld met kleurrijke bloemen en planten, dat doen we door innovatieve en duurzame producten te ontwikkelen voor telers en consumenten. Met gemotiveerde medewerkers worden ontwikkelingen en trends op het gebied van consumptie, productie, veredeling en techniek vertaald naar nieuwe rassen.

Meer info over Anthura.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Prinses Margriet op werkbezoek Hortus Bulborum