LIMMEN – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft woensdagmiddag 25 april een werkbezoek gebracht aan bloembollentuin Hortus Bulborum in Limmen.
Op 5 april 2018 vond de opening plaats van het 90e seizoen van het museum van historische bolgewassen in Hortus Bulborum. In de tuin staat een verzameling van ruim 2600 soorten tulpen, 1000 verschillende narcissen, 100 soorten krokussen en hyacinten en 25 variëteiten Keizerskronen.

prinses margriet

 

Prinses Margriet

De verzameling is in 1924 gestart door de toenmalige hoofdmeester van de school, de heer Pieter Boschmann, die in de avonduren tuinbouwcursussen gaf. Hij bezocht veel tuinbouwbedrijven en zag dat soorten bolgewassen dreigden te verdwijnen. Hij ging deze bollen verzamelen en planten en zo werd in 1928 Hortus Bulborum opgericht. Er zijn 100 vrijwilligers en 7 bestuursleden betrokken bij de stichting. De tuin is zes weken per jaar open voor het publiek en wordt jaarlijks door circa 6500 mensen bezocht.

Prinses Margriet kreeg een rondleiding door de tuin, bezocht de oude bollenschuur en sprak met vrijwilligers die een toelichting gaven op hun werk.

Meer informatie over Hortus Bulborum

Foto: Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde