DEN HAAG – Zijne Majesteit de Koning is donderdagochtend 14 september aanwezig bij de viering van het 50-jarig jubileum van Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. De onderneming richt zich op biologische gewasbescherming en verduurzaming van teelt. Ter gelegenheid van het jubileum opent de Koning het nieuw ontwikkelde ‘Experience Centre’.

Koning Willem Alexander

De Koning begint het bezoek met de opening van het Experience Centre, een informatiecentrum dat is ontwikkeld voor telers, onderzoeksinstellingen, studenten en overheden uit binnen- en buitenland. Op een interactieve manier krijgen zij inzicht in de visie van het bedrijf, onderzoek en ontwikkeling en het productieproces. Na de opening heeft de Koning een ontmoeting met een aantal medewerkers en is hij aanwezig bij de opening van het internationale jubileum seminar.

Koppert Biological Systems
Het familiebedrijf startte vijftig jaar geleden met biologische gewasbescherming in de tuinbouw. De gedachte was om zogenaamde ‘plaaginsecten’ die gewassen aantasten te bestrijden met natuurlijke vijanden in plaats van met chemische middelen. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationale onderneming met 25 dochtervestigingen.
Koppert Biological Systems wil de gezondheid van mens en aarde in samenwerking met de natuur bevorderen en de landbouw gezonder, veiliger en productiever maken. Dit door specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en productiviteit van gewassen verbeteren.