MONSTER – Zallotti Blossom is de nieuwste aanwinst in de Koppert Cress collectie. Zallotti Blossom is een decoratief takje met diverse kleine paarse bloemen van de Afrikaanse basilicum plant met een sterke smaak van basilicum en munt.

Basilicum Zallotti Blossom

Bijzonder decoratief als geheel, maar ook als losse bloemen te gebruiken. Perfect te combineren bij Italiaanse of zomerse gerechten, als aanvulling van een salade of als onderdeel van een cocktail.

Basilicum Zallotti Blossom

 

 

 

 

Tip: Zallotti Blossom zorgt voor een kleurrijke verrassing in een warme infusie.

 

Basilicum Zallotti Blossom

Basilicum Zallotti Blossom

 

 

 

 

 

Basilicum
De naam Basilicum stamt af van het oude Griekse woord ‘Basileus’ dat ‘koning’ of ‘koninklijk’ betekent. Basilicum is een kruid dat wereldwijd wordt gebruikt en velen leggen meteen de link met de Italiaanse en Mediterrane keuken.
Dat basilicum ook heel veel gebruikt wordt in de Indonesische en Thaise keuken is minder bekend.
In India is basilicum een heilig kruid en wordt het geofferd voor de Hindoegoden. De bloemen van de plant worden vooral gebruikt om rijst- en groentegerechten te versieren en een smaaktwist te geven.

[youtube id=”ijm73AMplH8″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

[youtube id=”ZFsY7IxTPP0″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd.

Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.