OEGSTGEEST – Eind april vond de top tussen Noord- en Zuid-Korea plaats. Een paar honderd pioenrozen van Green Works, een Nederlandse kweker uit het Noord-Hollandse Schagen, fleurden de ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in op.
De rozen kwamen bij Kim Nam-woo vandaan. Hij doet vanuit een lokaal bedrijf van Green Works in Gangjin veel met pioenen.

 

pioenrozen
Pioenrozen brengen geluk

Op de Koreaanse website Gjon verscheen het nieuwsbericht over de aanwezigheid van de pioenrozen tijdens de top. Het was de bedoeling om de conferentiezaal waarin de ontmoeting plaatsvond symbolisch te versieren. Dat is met behulp van de pioenen in ieder geval goed gelukt. De pioenen vormden het middelpunt van de tafel en staan in het Verre Oosten voor ‘Brenger van Geluk’.

 

Herkomst China

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

 

Kweken

Twee filmpjes over het kweekproces van Pioenen.
[youtube id=”zdu2HDR_hF0″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

[youtube id=”iTD1KkTCkkY” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Meer informatie over pioenrozen, zie mooiwatbloemendoen