AMSTERDAM – My Peony, het merk dat staat voor een uniek assortiment pioenen van topkwekers, is het pioenrozen-seizoen bloeiend gestart. Om iedereen dit seizoen optimaal te laten genieten van het brede assortiment pioenen is de My Peony Society gelanceerd, een verbond van kwekers, handelaren en bloemisten voor samenwerking om de consument zo goed mogelijk te bedienen.

Pioenrozen-seizoen

My Peony, pioenroos

 

 

 

Emoties
Momenten die ertoe doen, emoties die niet in woorden zijn uit te drukken en personen die het leven betekenis geven; My Peony Society ziet de schoonheid in van deze waarden, samen willen zij hier kleur aan geven, de kleur van pioenen.
Pioenrozen zijn indrukwekkend maar ook kwetsbaar. Ze verdienen volop liefde en aandacht, en dat is precies wat My Peony Society ze geven. Het delen van wetenschappelijke kennis over weersomstandigheden, koeltechnieken en kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat de pioenen op hun allerbest zijn op het moment dat ze ontvangen worden.

 

Pioenrozen hebben kunstenaars al jaren geïnspireerd. De prijswinnende dichter Mary Oliver omschreef de bloei van de pioen als ‘kolkend kant’.

 

My Peony, pioenroos

My Peony, pioenroos

 

Symboliek
De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. Pioenrozen kleuren alle belangrijke momenten. Van sprookjeshuwelijk tot galafeest. Er is altijd wel een pioenroos die bij de speciale gelegenheid past.
My Peony biedt keuze uit een uitgebreide collectie van meer dan 130 kleuren en vormen.

Herkomst
Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van pioenen onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. Wij genieten in het pioenrozen-seizoen van de grote sierwaarde.