Pioenrozen. Mei en juni zijn de maanden van de pioenrozen. Nu volop verkrijgbaar in velerlei kleuren en vormen. Zo zijn ze er bijvoorbeeld pioenen met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur is er genoeg te kiezen: zonnig geel, romantisch wit, zacht roze of vurig rood.Pioenrozen als vaste plant

Pioenrozen worden veelal gebruikt als snijbloem. Als vaste plant kan het een paar jaar duren voordat pioenen gaan bloeien, maar daarna geeft plant ieder nieuw seizoen mooiere bloemen.

China
Oorspronkelijk komt de pioenroos uit China. Daar werd die vooral voor de wortels geteeld. Deze zouden een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. Wij houden van het decoratieve van de pioen, die voor liefde, geluk en gezondheid staat.

Verzorging
Door snijbloemenvoedsel aan het water toe te voegen, wordt de uitbloei niet alleen beter, maar staat de bloem ook fierder overeind in de vaas.

bron: mooiwatbloemendoen
foto: bloemenbureauholland

pioenrozen

Mypeonsociety

Als ’s werelds meest gerenommeerde verbond van pioenenkwekers, handelaren, bloemisten en arrangeurs is mypeonsociety trots op alle schitterende soorten en variëteiten Paeonia die zij kweken en verhandelen. Pioenen zijn er in duizend vormen, groottes en kleuren, elk met z’n eigen unieke karakter en uitstraling. Er zijn feestelijke pioenrozen, koninklijke pioenen, pioenen voor huwelijksfeesten en zelfs punk pioenen. Welke soort je ook kiest, iedere pioenroos is het waard om even bij stil te staan.

 

Met de juiste verzorging kan een pioen lang meegaan. Pioenen kunnen maar liefst 20 jaar oud worden. Na 12 tot 15 jaar wordt het aantal bloemen dat de plant geeft wel minder. De levenscyclus van de pioen bepaalt uiteindelijk in welk seizoen de bloemen te zien zijn.

Lang genieten

Om lang te genieten van je pioenen op de vaas, volg je deze tips: snijden, niet knippen zet ze in koel en dagelijks water en geef ze de ruimte.Nog meer pioenrozen

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: