KortGroenVandaag02. In de rubriek Kort Nieuws publiceert GroenVandaag korte nieuwsberichten over bloemen en planten, en bomen en alles wat aan groen gerelateerd is. Een korte en groene terugblik op de afgelopen week. Aflevering 2.

KortGroenVandaag02, week 26-2020

Alstroemeria Avianna, kort nieuws (2)

Nieuw Alstroemeria Avianna

KortGroenVandaag02

Alstroemeria Avianna is vernieuwend door onder andere haar grote bloem. De egaal roze kleur die ook zichtbaar is in de knop, maakt de bloem bijzonder. In vergelijking met andere Alstroemeria soorten heeft Avianna een zeer stevige tak van hoge kwaliteit. Dit geeft de bloem niet alleen een elegante uitstraling, het zorgt er ook voor dat de tak zich goed staande houdt in een gemengd boeket of als monobos.

longfonds, kort nieuws (2)

Verkoop Longfonds-boeket levert € 6.500,- op

KortGroenVandaag02

Bloemen en corona. Even leken de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nederlanders bestelden ze massaal om elkaar een hart onder de riem te steken toen fysiek contact niet mogelijk was. Om een bijdrage in de strijd tegen het virus te leveren, lanceerde Fleurop het Longfonds-boeket. Van ieder verkocht boeket doneerde de bloemenspecialist € 2,50 aan het Longfonds en haalde daarmee in drie weken tijd € 6.500,- op.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: KortGroenVandaag01, week 24-2020

limonium

Limonium Salt Lake Parel van 2020

KortGroenVandaag02

De Limonium Salt Lake van Royal van Zanten is door het publiek van De Grote Tuinverbouwing gekozen tot Parel van 2020. Uit een eerder bekend gemaakte top 10, waren 3 toppers gekozen door een vakjury. Het was vervolgens aan de consument om de uiteindelijke winnaar te kiezen via de socialmediakanalen van het bekende tuinprogramma. Limonium Salt Lake kreeg bijna 60 procent van de stemmen en mag zich de parel van 2020 noemen. Ivo Putman van De Grote Tuinverbouwing noemt Limonium Salt Lake een tropisch cadeautje. De zoutkristallen die haar bladeren bedekken trekken veel vlinders en insecten aan.

dahlia sincerity

Dahlia Sincerity wint de FleuroStar 2020

KortGroenVandaag02

Syngenta Flowers heeft met de Dahlia Sincerity de FleuroStar 2020 gewonnen. Hiermee is het de opvolger van de Begonia MacaRouge van Beekenkamp. De jury verklaarde: “Wat een schoonheid! De kleur en de grootte van de bloemen zijn adembenemend. Consumenten zullen dol zijn op de enorme bloemen die zorgen voor een kleurexplosie voor later zomerbloeiend.” Deze Dahlia laat zich het beste zien in het midden tot de late zomer en vroege herfst en is een slimme keuze voor landschapsarchitectuur en grote plantenbakken, of om de eerste gaten in vaste plantenranden te vullen.

zomerbloemen

Zomerbloemen op de bloemenagenda

KortGroenVandaag02

De gladiool, leeuwenbek en zonnebloem zijn door Bloemenbureau Holland als zomers trio gekozen voor de Bloemenagenda in juli. De gladiool komt voor in bijna alle kleuren van de regenboog en in tweekleurige soorten. De bloemvorm varieert van gaafrandig tot gefranjerd en van grootbloemig tot kleinbloemig. De leeuwenbek is te verkrijgen in heel veel kleuren en steellengtes. Naast de eenkleurige zie je steeds meer tweekleurige en meerkleurige soorten.
De zonnebloem, Helianthus, zijn er in gele gedaante, maar ook in crèmekleurige, bruine, oranje en zelfs tweekleurige versies. De bloemgrootte kan variëren van 5-15 centimeter tot wel 15-30 centimeter. Er zijn zelfs variëteiten waarbij de bloem rechtop staat. Deze drie zomertoppers zijn geschikt in een vrolijke zomers boeket, als plukbloem en tafelldecoratie. Zie mooiwatbloemendoen.nl

egelweekend

Uniek zenderonderzoek naar egels in Nederland

KortGroenVandaag02

Binnenkort zullen er in Steenwijk en Zoetermeer egels met een zender op de rug rondlopen. Onderzoekers van Egelwerkgroep Nederland en Silvavir ecologisch advies volgen hier namelijk een aantal stadse egels in hun dagelijkse doen en laten. Het zal voor het eerst zijn dat egels in Nederland op deze manier worden onderzocht. En dat is niet voor niets, want het is slecht gesteld met de egel in Nederland.

Het ABC van bloemen en planten

KortGroenVandaag02

Bloemen en plantenveiling Plantion publiceert op instagram het ABC van bloemen en planten. In de vaste rubriek ‘Kracht van groen’ vind je de symboliek van een bloem of plant toegelicht. De D is van distel… De distel is te krijgen in verschillende soorten. Deze bijzondere plant symboliseert afweer, zorg en kommer. In deze tijd kun je daar veel betekenis aan geven. Zorg voor elkaar!

wall of flowers, kort nieuws (2)

Wall of Flowers gaat door

KortGroenVandaag02

Het Flower Art Museum in Aalsmeer krijgt er binnenkort een bijzonder kunstwerk bij: Wall of Flowers. Wall of Flowers is een zogenaamde photile: een kunstwerk opgebouwd uit kleine beelden. Van dichtbij zijn duizenden fotootjes te zien, van veraf vormen alle foto’s samen een nieuw kunstwerk met bloempatronen. Het Flower Art Museum en mediakunstenaar Alex Prooper lanceerden het plan om een positieve draai te geven aan de lastige coronatijd. Zij willen hiermee een saaie muur op het buitenterrein van het museum omtoveren in een bloemenzee.

Lees ook dit kort nieuws op GroenVandaag: KortGroenVandaag02, week 26-2020

Meer Kort Nieuws

Meer Kort Nieuws vind je hier op GroenVandaag.