ALMERE – Parel van 2020. Veredelaars en kwekers doen er alles aan om de mooiste producten te ontwikkelen. En het bekende TV-programma De Grote Tuinverbouwing zet zich onverminderd in om al dat moois aan ons, het grote publiek, te laten zien.
Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de Parel van 2020. Uit de 10 genomineerde planten is een short list bepaald van 3 noviteiten die mogen strijden om deze eretitel.

Parel van 2020

De Grote Tuinverbouwing

Vorige week koos de jury van de parelactie, o.a. bestaande uit Ivo Putman en Rob Verlinden, uit ruim 30 aanmeldingen een top 10. Inmiddels zijn er 3 kanshebbers vanuit deze top 10 geselecteerd waar consumenten vanaf vandaag op mogen stemmen via de social media-kanalen van De Grote Tuinverbouwing. Door hen zal de winnende noviteit worden gekozen die vrijdag 19 juni a.s. bekendgemaakt wordt.

top 10 parelactie

Surdivia White Blanket

Van nature is dit een hele mooie en dankbare zomerbloeier. Door de compactheid is deze plant nog beter inzetbaar in de tuin en heeft een nog grotere pracht en praal aan bloemen.’ Inzender MNP/Suntory.

astelia

Astelia Red Shadow

Het mooiste van de Astelia? Dat de plant twee kleuren heeft. Het is daarnaast een sterke plant en brengt je tuin echt tot leven. Echt een toppertje!’ Inzender plantipp.

limonium

Limonium Salt Lake

‘Dit is écht een tropisch cadeautje in de tuin. Het blad van de Limonium Salt Lake glinstert mooi in de zon.’ Inzender Royal van Zanten.

Over de parelactie

Vorig jaar bezochten Rob Verlinden en Ivo Putman verschillende veredelaars en kwekers om de meest bijzondere noviteit (parel) van het nieuwe tuinseizoen te vinden. Hoewel dit jaar dergelijk bezoek door de corona-crisis onmogelijk was, wist het tuinprogramma de actie dit jaar doorgang te laten vinden door, maar nu online.

Parelactie

Lees ook dit eerdere bericht op GroenVandaag over de parelactie.

Top 10 parelactie De Grote Tuinverbouwing bekend