Kleurrijke Verhalen Dagen – Van 20 tot en met 30 september worden de Kleurrijke Verhalen Dagen weer gehouden. Tijdens deze periode ontvangen consumenten bij hun lokale bloemist, tuincentrum of andere groene wederverkoper een Kleur(rijk)boek voor kinderen en volwassenen inclusief een kortingsbon ter waarde van € 7,50 voor een volgende aankoop.

Kleurrijke Verhalen Dagen

Bos bloemen

De Kleurrijke Verhalen Dagen campagne is een initiatief van bloemisten en telers die zaken doen met Plantion. Met de campagne willen ze benadrukken dat een bos bloemen of een plant meer is dan alleen maar ‘een product’. Streven is de consumenten naar de bloemist te begeleiden en met de kortingsbon te verleiden tot een herhaalaankoop.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Spetterende aftrap Kleurrijke Verhalen Dagen

Korting op bloemen op Kleurrijke Verhalen Dagen

Foto: Jacaranda, KC Welch, op Unsplash.

Dit is het verhaal van de Paarse sprookjesboom

Jacaranda mimosifolia

Een sprookjeshuwelijk, zo wordt het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima vaak genoemd. Ze leerden elkaar dan ook kennen onder een sprookjesachtige boom!

In Latijns Amerika, Zuid-Afrika en de landen rond de Middellandse Zee komt de Jacaranda mimosifolia voor. De paarse bloesem van deze boom is betoverend mooi. In de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria staan zelfs zoveel van deze ‘paarse sprookjesbomen’ dat de stad ook wel Jacaranda City genoemd wordt. De boom, die wel 50 meter hoog kan worden, bloeit daar van september tot november.
Gelukkig is de paarse bloesem ook wat dichter bij huis te bewonderen. Bijvoorbeeld in de Spaanse stad Sevilla, in de tuinen van het Prado del Sebastian. Daar wordt elk jaar in mei het Feria de Sevilla, het lentefestival, gevierd. Het is op deze plek dat Willem-Alexander en Máxima elkaar onder een paarse Jacaranda hebben leren kennen.

Dus ben jij ook op zoek naar een sprookjeshuwelijk? Ga dan in de lente naar Sevilla. Of nog beter: koop een Jacaranda mimosofolia en zet hem in je tuin!

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Lievelingsbloem campagne wordt uitgebreid