Kunst van het Koggeland – Bloemententoonstelling Westerkoggeflora wordt in het weekend van 24 t/m 26 januari 2020 voor de 40-ste, en laatste keer, georganiseerd. Die laatste editie staat in het teken van tulpen, ‘De kunst van Koggenland’. Behalve alle tulpen die tulpenkwekers uit de gemeente Koggeland inzenden, is de show gedecoreerd met bijzondere tulpenkunst. De Westerkoggeflora vindt plaats in sporthal De Koggehal in De Goorn, onder de rook van Hoorn.

Kunst van het Koggenland

Westerkoggeflora

Tulpen kweken

Tulpen kweken en broeien is een kunst. Er zijn zoveel zaken om rekening mee te houden: weersomstandigheden, kwaliteit van de tulpenbollen, preparatie en de uiteindelijke broeierij. Tulpenkweken is niet voor niets een vak apart. En ieder jaar weer anders. Dat wil de Westerkoggeflora nog een keer aan het publiek laten zien. Tegelijkertijd showen diverse kunstenaars hun tulpenkunst zien. 
Met recht dus ‘De Kunst van het Koggenland.’

Tulpen en meer

De tulpenkwekers tonen hun beste tulpen en gaan de onderlinge competitie nog één keer aan. Behalve tulpen zijn er ook decoraties van lelies, alstroëmeria’s, rozen, chrysanten en diverse andere bloemensoorten te bewonderen. 
Traditiegetrouw hebben de leerlingen van de basisscholen in Koggenland een pot tulpenbollen mee naar huis gekregen met de opdracht deze tot in perfectie te laten bloeien. De mooiste tulpen leveren podiumplaatsen op. 


tulpenkunst

LEESTIP: Lees ook dit bartikel op GroenVandaag: Westerkoggeflora in het teken van tulpen

Gratis entree

Ruim 40 jaar organiseerde De Westerkoggeflora prachtige tulpenshows. Bezoekers kwamen vanuit heel Nederland naar Koggenland.
Voor deze laatste editie wordt iedereen nog één keer uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Omdat het de laatste keer is, is de tentoonstelling het hele weekend gratis toegankelijk voor publiek. Op zondag krijgt de show een muzikaal tintje met de aanwezigheid van Gerard Koedooder.

Praktische info

Westerkoggeflora

locatie: sporthal De Koggehal in De Goorn, bij Hoorn
datum: 24 t/m 26 januari 2020
openingstijden: elke dag geopend vanaf 10.00 uur
entree:  gratis

PS: vergeet ook Nationale Tulpendag niet in je agenda te zetten: 18 januari 2020, de opening van het snij-tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam.