Laatste Westerkoggeflora – In het weekend van 24 t/m 26 januari 2020 wordt bloemententoonstelling de Westerkoggeflora voor de 40-ste – en laatste keer – georganiseerd. Deze laatste editie staat in het teken van Tulpen, de kunst van Koggenland. Naast alle tulpen die worden ingezonden door tulpenkwekers uit de gemeente Koggenland, wordt de show gedecoreerd met tulpenkunst. De Westerkoggeflora vindt plaats in sporthal De Koggehal (De Goorn).

Laatste Westerkoggeflora

De kunst van tulpen

Tulpen kweken en broeien is een kunst. De weersomstandigheden, de kwaliteit van de tulpenbollen, de preparatie en de uiteindelijke broeierij; het is een vak apart. Elk jaar weer, en elk jaar anders. Dat laat Westerkoggeflorta eind januari graag nog één keer aan het publiek zien. Tegelijkertijd met de tulpenkunst van diverse kunstenaars. Tussen alle kunst stellen de tulpenkwekers hun beste tulpen tentoon en gaan zij de onderlinge competitie nog één keer aan. Naast tulpen zijn er ook decoraties van lelies, alstroëmeria’s, rozen, chrysanten en diverse andere bloemensoorten te bewonderen.

Strijd tussen basisscholen

Traditiegetrouw hebben de leerlingen van de basisscholen in Koggenland een pot tulpenbollen mee naar huis gekregen met de opdracht deze tot in perfectie te laten bloeien. De mooiste tulpen leveren podiumplaatsen op tijdens de Westerkoggeflora.

Hele weekend gratis entree

Ruim 40 jaar lang heeft Westerjkoggeflora prachtige shows georganiseerd, waarvoor bezoekers vanuit heel Nederland naar Koggenland kwamen. Nog eenmaal wordt iedereen uitgenodigd om in het weekend van 24 t/m 26 januari een kijkje te komen nemen. Omdat dit de laatste Westerkoggeflora is, is de tentoonstelling het hele weekend gratis toegankelijk voor publiek. Op zondag krijgt de show een muzikaal tintje mee met de aanwezigheid van Gerard Koedooder.

Info

Westerkoggeflora

Locatie: sporthal ‘Koggenhal’, Dwingel 4, De Goorn

Openingstijden
vrijdag 24 januari 2020 van 10.00-22.00 uur
zaterdag 25 januari 2020 van 10.00-22.00 uur
zondag 26 januari 2020 van 10.00-20.00 uur

Zie voor meer uitjes, de Uitjes-pagina op GroenVandaag.

UPDATE: Lees ook dit artikel op GroenVandaag over de Westerkoggeflora: Laatste keer ‘De kunst van het Koggenland’