BAARN – Van 28 juni tot en met 1 juli vindt bij Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein het jaarlijkse Lathyrus Festival plaats. Dit jaar extra bijzonder, omdat gelijktijdig ook de nationale Lathyrus tentoonstelling wordt gehouden. Tijdens het festival zijn in de bloementuin en de expositieruimte van Hoeve Ravenstein vele varianten van de bloem te zien.

Lathyrus

Op woensdag 28 juni vindt de nationale tentoonstelling plaats. De dagen hierna zijn alle bloemstukken te bewonderen.

Pluktuin
In de groente-, kruiden- en bloementuin van Hoeve Ravenstein is het mogelijk om een eigen boeket en/of kruiden te plukken. De familie Tupker en tuinman Henk zijn tijdens het festival aanwezig. Zij kunnen u veel vertellen over de bloem en haar geschiedenis. Het is dan ook echt een heel precies werkje, het kweken en verzorgen van Lathyrus.

Prinses onder de bloemen.

lathyrus festivalEen rijke historie
De bloem kenmerkt zich door haar broze bloemen en heerlijk geur. Het was de lievelingsbloem van toenmalig Koningin Juliana en groeide jaarlijks volop bij Paleis Soestdijk en bij vele liefhebbers in de wijde omgeving. 
Bij Paleis Soestdijk en landgoed Groeneveld vonden jaarlijks tentoonstellingen plaats die duizenden bezoekers trokken. De kwekers met de langste stelen, de mooiste kleuren en de meeste bloemen per tak werd uitgeroepen winnaars.

Sinds drie jaar is Hoeve Ravenstein Lathyrus in haar bloementuin gaan kweken. Tuinman Henk Rechterschot verzorgt de tuin met veel zorg en aandacht. Henk is ook al jaren tuinman bij Paleis Soestdijk. Naar aanleiding van het grote succes met de bloemen van Hoeve Ravenstein op de nationale tentoonstelling is het Lathyrus Festival op Hoeve Ravenstein ontstaan.

Hoeve Ravenstein
Landgoed Groeneveld
Ravensteinselaan 3
3744 ML Baarn
parkeren en entree gratis
www.hoeveravenstein.nl

Intro-foto’s: rgb stock
Inzet-foto: rgb stock, micromoth, Kevin Tuck