BAARN – Hoeve Ravenstein uit Baarn en Tuincentrum ’t Vaarderhoogt slaan de handen in een en organiseren op zaterdag 11 maart aanstaande een workshop ’Kweek uw eigen Lathyrus’. Tijdens de workshop leren de deelnemers alle stappen die nodig zijn om de Lathyrus te zaaien en te laten groeien.

Lathyrus

De workshop vindt plaats bij Tuincentrum ’t Vaarderhoogt en duurt van 10.00 uur tot 11.00 uur. 
Na een uitleg over de bloem en de kweektechnieken gaan de deelnemers aan de slag om de eigen plantjes te zaaien. De kweekbakjes kunnen mee naar huis om de bloemen verder te laten groeien.

lathyrus-workshop

Deelname
Voor deelname aan de workshop wordt een kleine vergoeding gevraagd. De kosten voor de workshop bedragen € 1,50 per persoon. Het workshop materiaal en een kopje koffie of thee in het restaurant is hierbij inbegrepen.
Ook kinderen zijn van harte welkom om deel te nemen.
 Aanmelden vooraf is gewenst. Dat kan via info@hoeveravenstein.nl.
Na afloop van de workshop vindt om 11.00 uur in het tuincentrum een demonstratie Rozen snoeien plaats.

Adres
Tuincentrum ’t Vaarderhoogt
Dorresteinweg 72b
3763 LL Soest

Lathyrus-festival

De workshop is een voorproefje op het Lathyrus festival wat op vanaf woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli a.s. op Hoeve Ravenstein te Baarn zal worden gehouden.
Tijdens het festival vindt ook de Nationale Lathyrus tentoonstelling plaats op Hoeve Ravenstein. De deelnemers aan de workshop mogen ook een inzending doen voor de tentoonstelling a.s. zomer met hun zelf gekweekte Lathyrus.