ESSEN – De nieuwe Lisianthus Corelli Delft Blue is deze week gedoopt op de internationale bloemen- en plantenbeurs IPM in Essen, Duitsland. De veelbelovende nieuwkomer is ter wereld gebracht door veredelaar Takii Seed.

Lisianthus Corelli Delft Blue

Lisianthus Corellie Delft Blue

Dit bijzondere Lisianthus ras kenmerkt zich door het kleurenpalet van haar gevulde, dubbel gefranjerde bloemen en een uitmuntend vaasleven. Corelli Delft Blue dankt haar naam aan het iconisch handgeschilderde aardewerk uit Delft.

Net als het met de handbewerkte Delftse aardewerk is ook Corelli Delft Blue te herkennen aan haar harmonieuze kleurenpallet. Passie, creativiteit en vakmanschap is wat deze Lisianthus verbindt met het wereldwijd geroemde aardewerk.

Elke bloem is bijzonder, vind ook product- en accountmanager Hendri Veurink van Takii Europe: “Iedere bloem is verschillend van tekening alsof het met de hand is geschilderd. Dat maakt iedere bloem uniek. Ik wil graag dat speelse karakter benadrukken als een bijzondere kwaliteit van deze noviteit.”

Lisianthus Corelli Delft BlueKweken met passie
Corelli Delft Blue wordt gekweekt door Frank en Corine van Holst van Montana Lisianthus. Zij kweken met passie de mooiste Lisianthus en zijn trots dat zij Corelli Delft Blue exclusief mogen telen. Corine: “Met Corelli Delft Blue kan je alle kanten op en kunnen gedurfde creaties gemaakt worden. Corelli Delft Blue is door haar bijzondere kleurenpallet een aanvulling van ons assortiment.”

Ook Takii Seed is blij met de aanvulling op de bestaande Corelli serie en besloot het ras te dopen tijdens de eerste dag van IPM Essen. Na de doop is er door de genodigden een toast uitgebracht op deze kleurrijke noviteit.

De elegantie van de Corelli serie
De symfonieën van de Italiaanse componist Corelli zijn een bron van inspiratie voor veredelaar Takii Seed. De Lisianthus rassen uit de Corelli serie stralen de elegantie van het barokke tijdperk uit en kenmerken zich door de elegante en sierlijke uitstraling. Bloemisten kunnen met Corelli de mooiste meesterwerken creëren.