Loont overstappen – De elektrische auto moet langzaam maar zeker het straatbeeld in Nederland gaan bepalen. Maar dat lukt nog niet heel erg. De verkoop van elektrische auto’s is in 2024 zelfs behoorlijk ingestort. Een belangrijke belemmering is dat deze auto’s een prijskaartje hebben dat fors hoger is dan dat van een auto met een verbrandingsmotor. Dit houdt veel mensen tegen. En dan is er nog het probleem van het laden van de accu. Als je geen mogelijkheid hebt om een laadpaal voor je deur te plaatsen dan ben je afhankelijk van een openbare laadpaal. Die zijn er vaak nog onvoldoende zodat je op je beurt moet wachten. Dit kan betekenen dat je de volgende dag niet naar je werk kunt omdat je accu niet is opgeladen.

Loont overstappen

Wat doe je met je oude auto?

Wil je overstappen op elektrisch rijden dan moet je een eventuele vorige auto natuurlijk ook nog zien kwijt te raken. Je kunt je auto verkopen door hem in te ruilen, maar dan moet de garage waar je je elektrische auto koopt daar wel interesse voor hebben en een goede prijs bieden. Vaak doen ze dat wel, ze verkopen immers een nieuwe auto en dat levert winst op. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je oude auto particulier te verkopen. Dit is een optie als je je elektrische auto wilt leasen in plaats van kopen. Verkopen van een gebruikte auto kan op verschillende manieren.

De beste prijs voor je gebruikte auto

Wil je de beste prijs voor je auto? Dan moet je soms wat langer geduld hebben. Bedenk daarbij dat al die tijd de verzekeringspremie en de belasting door lopen. Je kunt ook je voertuig verkopen bij Looping.nl. Dat kan snel gaan. Op de website staan de stappen uitgelegd hoe het werkt. Je meldt je auto aan, krijgt een bod, hierover kun je eventueel nog onderhandelen. Als er een deal is wordt alles geregeld. De auto wordt opgehaald en het kenteken wordt gevrijwaard. Je kunt direct over het geld beschikken. Het grote voordeel is dat je geen mensen aan de deur krijgt die interesse hebben in je auto en uiteindelijk toch weer afhaken. Ook hoef je de auto niet helemaal op te poetsen om hem er op zijn mooist uit te laten zien. Een handelaar is veel meer geïnteresseerd in de specificaties en of de auto wel of geen schade heeft.

Worden elektrische auto’s goedkoper?

De verwachting is dat elektrische auto’s in de toekomst wel goedkoper gaan worden. Er worden vooral in China goedkope auto’s geproduceerd die op een accu rijden. Zodra deze auto’s goed genoeg zijn om ook in Europa en dus Nederland de weg op te mogen zullen andere producenten moeten antwoorden met lagere prijzen om hun verkopen op peil te houden. Begin 2024 kondigt producent Tesla, maker van elektrische auto’s van het eerste uur, aan dat er gereorganiseerd gaat worden omdat de verkopen enorm zijn gedaald. De toekomst zal uitwijzen hoe dit zich verder ontwikkelt.

Fotocredits introfoto: Patrick Langwallner, op Unsplash.