AMSTERDAM – Aan de zonnebloem-rally nam een selecte groep redacteuren van bekende tijdschriften en enkele toonaangevende bloggers deel. Dit op uitnodiging van Bloemenbureau Holland. Reisdoel was het onderdompelen van de consument met de Helianthus, ofwel de zonnebloem.

Zonnebloem-rally

Door Wilma van Velzen

Vertrokken werd vanaf evenementenlocatie Het Rijk van de Keizer in Amsterdam. Hier stonden acht, met zonnebloemen versierde, Deux Chevaux klaar voor de deelnemers. De folkloristische benaming van ‘lelijke eendjes’ werd hiermee overigens in één klap teniet gedaan, want de zonnebloemen gaven de Deux Chevaux een stralend uiterlijk. Vanuit Amsterdam werd naar de Bollenstreek gereden, waar een drietal locaties werd aangedaan. Onderweg zorgde de Zonnebloem-Rally voor veel bekijks.

Zonnebloemen-Rally

 

Zonnige boeketten
De eerste stop was in Hillegom, bij bloembinderij Van der Post. Hier werd verteld wat je allemaal met zonnebloemen kan doen aan de hand van voorbeelden van zonnige boeketten en arrangementen.
De volgende stop was Kwekerij en theedrinkerij Noordwijk Buiten in Noordwijk. Volgens L’eeffstijl blogger Suus “een prachtige locatie met rondom bloemenzeeën en dromerige hoekjes. In de kwekerij worden kruiden en eetbare bloemen geteeld die klanten zelf mogen plukken. Zo kun je, heel simpel, je eigen kruidenthee samenstellen.”

 

Zonnebloemen-Rally

Zonnebloemenlunch
De derde en laatste stop was zomerbloemenkwekerij Steenwijk Abbenes in de Haarlemmermeer. Gedurende de zomermaanden maken de zonnebloemen hier deel uit van het assortiment. Speciaal voor deze gelegenheid waren er door zaadleveranciers Evanthia Seeds & Plants, Sakata en Takii zonnebloemzaden van meer dan twaalf verschillende soorten beschikbaar gesteld, waarvan een aantal zelfs nog niet bekend was bij de consument.
Dit had geresulteerd in een prachtige veld zonnebloemen, dat goudgeel afstak onder de hemelsblauwe lucht. Tussen de zonnebloemen was een rechthoekige ruimte uitgespaard, waar een lange gedekte tafel klaarstond voor een lunch in de buitenlucht.

 

Zonnebloemen-Rally

Zonnebloemen-Rally

 

 

 

 

 

Sprookje
De door de deelnemers bij Van der Post meegenomen vazen met zonnebloemenboeketten en arrangementen zorgden voor een romantische aankleding. Blogger Draad en Spijker zei hierover in haar blog dat het wel een sprookje leek waarin zij terecht was gekomen. Na een heerlijke lunch en na nog wat zonnebloemen te hebben geplukt togen de deelnemers met hun kleurrijke Deux Chevaux weer terug naar de startlocatie in Amsterdam.

Met dank aan De Bloemenkrant.