BLEISWIJK – Er komt een nieuwe snijanthurium op de markt: Marea® Vintage. Deze tulpvormige snijanthurium is veredeld en vermeerderd door Anthura en heeft een spectaculaire kleurstelling. De bloem heeft een groene basiskleur en verkleurt meer en meer roze gedurende het vaasleven.

Snijanthurium

 

Marea snijanthurium01

Deze vintage kleurstelling past uitstekend in allerlei kleurcombinaties. “In ieder seizoen is er wel een hele leuke combinatie met Marea te maken”, aldus Jens Kool van Bouman Anthuriums. De nerven in de bloem zijn donkerder roze van kleur wat de vintage look verder versterkt.  De bloemgrootte is met circa 13 cm.

 

 

Marea Bloemstuk snijanthurium02

Op z’n kop
De aanvoer van de snijanthurium vanaf de kwekerij gebeurt, net als bij gerbera’s ‘op zijn kop’, wat wil zeggen dat de doos ondersteboven wordt vervoerd. Er is gebleken dat de bloemen in de doos kunnen doorgroeien. Als de doos ondersteboven wordt vervoerd, heeft dit geen effect op de bloemvorm.

Met Marea erbij is het tulpvormige assortiment van de anthuriums weer gegroeid. Anthurium wordt steeds populairder onder bloemisten vanwege de ronde vorm van de bloemen. Deze zijn goed te verwerken in de huidige trends van boeketten en arrangementen. De eerste reacties op de komst van Marea zijn, volgens handelaar Bouman, dan ook zonder meer goed te noemen.