ZEIST – Dit weekend is de Nationale Tuinvogeltelling. Op zaterdag 27 en zondag 28 januari kan iedereen weer meedoen met het tellen van tuinvogels. Tel ook mee! Het is leuk en makkelijk.

tuinvogeltelling

Tuinvogeltelling

Hoe werkt het?
Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

• Tel op zaterdag 27 of zondag 28 januari een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.
• Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
• Uw telling geeft u op zaterdag 27 of zondag 28 januari gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via deze website. Op dat moment staat het telformulier voor u klaar. Het wijst zich vanzelf.

* Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met uw smartphone en u kunt na uw half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels u zag.

Zo kan je tellen.

[youtube id=”bPUrJqE_iKQ” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Zoe ook www.vogelbescherming.nl

[Intro-foto: rgb stock, REINA81, Reina Zijlstra.]