Tuinvogeltelling 2018 – Dit weekend is de Nationale Tuinvogeltelling. Op zaterdag 27 en zondag 28 januari kan iedereen weer meedoen met het tellen van tuinvogels. Tel ook mee! Het is leuk en makkelijk.

tuinvogeltelling

Tuinvogeltelling 2018

Hoe werkt het?
Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

• Tel op zaterdag 27 of zondag 28 januari een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.
• Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
• Uw telling geeft u op zaterdag 27 of zondag 28 januari gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via deze website. Op dat moment staat het telformulier voor u klaar. Het wijst zich vanzelf.

* Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met uw smartphone en u kunt na uw half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels u zag.

[Intro-foto: rgb stock, REINA81, Reina Zijlstra.]

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Hoe je kan tellen zie je in de video

Zoe ook www.vogelbescherming.nl

Iedere vogel telt!

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen tuinvogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. Wij combineren deze met andere tellingen. Zo zien we hoe de vogels in onze tuinen zich ontwikkelen, en kunnen we ze beter helpen en beschermen.