Natuurlijke uitvaart – Delftse startup Loop Biotech – initiator en bouwer van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist die de aarde verrijkt – presenteert een verbeterde, meer organische versie van de Loop Living Cocoon. Door de natuurlijke vorm wordt de kist ook prijsvriendelijker geproduceerd. Om de vraag naar meer natuurlijk afbreekbare uitvaartproducten te beantwoorden, lanceert het tevens de eerste volledig afbreekbare urn en baar.

Natuurlijke uitvaart

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Loop Living Cocoon

Het eerste ontwerp van de Loop Living Cocoon won meerdere designprijzen, en het in 2020 opgerichte bedrijf heeft in korte tijd veel naamsbekendheid verkregen met de bijzondere levende doodskist. Een van de visies van Loop Biotech is om de producten zo breed mogelijk, voor ieder budget, mogelijk te maken. Dit is te realiseren met het aangepaste, organische design geïnspireerd op de unieke stroomlijning van het lichaam. Ook past het nieuwe design beter in de natuur; ronde, organische vormen in plaats van strak vierkant maatwerk.

​​‘’Wij groeien een nieuwe generatie producten die leven en de natuur verrijken. Om onze planeet leefbaar te maken voor huidige en toekomstige generaties.” – aldus Bob Hendrikx, oprichter Loop Biotech.’

Teruggegeven aan de natuur

De andere producten zijn ontwikkeld op basis van vraag naar een natuurlijke uitvaart; de Loop ForestBed, een ‘open kist baarplank’ waar mensen gewikkeld in een duurzame wade van textiel op liggen, en de Loop EarthRise urn om volledig terug te worden gegeven aan de natuur. In de deksel van de urn zit een plantje, en ook de urn is gevormd naar de stam van een boom, dit staat symbool voor het doorgroeien van de overledene in een boom. De consument kan dit product begraven in de tuin of op de natuurbegraafplaats, of op de schouw zetten en laten beschilderen door de kleinkinderen met biologische verf. Een uiteindelijke reïncarnatie van mens naar boom.

Lees ook het artikel over Duurzame bloemen op milieuvriendelijke uitvaart.

Natuurbegraven op zes unieke plekken in Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt begraven in de natuur mogelijk en bereikbaar voor iedereen die dat wil, inmiddels al op zes plekken in Nederland. In deze openbare natuurgebieden wordt dagelijks actief gewerkt aan de versterking van de natuur die voor altijd behouden blijft. Een sterke natuur begint bij een gezonde bodem. Als de bodem gezond is, is er voldoende voeding voor planten en dieren. De unieke kracht van mycelium is dat het organisch materiaal afbreekt waardoor er voedingsstoffen in de bodem vrijkomen voor planten. Een groot deel van alle plantensoorten heeft dus baat bij voldoende mycelium in de bodem.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Natuurbegraven als laatste wens is trend

“De samenwerking tussen Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech biedt een duurzame oplossing voor het leven na de dood. De keuze voor natuurbegraven in een Loop kist of urn draagt zo bij aan de versterking van deze natuur.” – aldus Roy van Boekel-Gosens, directeur Natuurbegraven Nederland.

Meer belangstelling voor natuurlijke uitvaart

Levende kist, baar en urn

Loop Biotech is in 2020 opgericht door Bob Hendrikx. Hendrikx is de visionair en biodesigner van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist die de aarde verrijkt. Het bedrijf hoopt hiermee de balans met de natuur te herstellen door een milieuvriendelijk alternatief voor alledaagse producten aan te bieden. Beginnend met de uitvaartindustrie. De Loop Living Cocoon™ is een baanbrekend, innovatief en duurzaam alternatief voor de traditionele kist. De lancering van de levende doodskist, baar en urn bevestigen de behoefte aan natuurvriendelijke oplossingen voor uitvaarten.