Vogelspotcast – Morgen gaat de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland weer van start. Drie dagen lang tellen tienduizenden mensen een half uurtje de vogels in hun tuin. Om dat te vieren zijn Arjan Dwarshuis en Gisbert van Baalen van de Vogelspotcast morgen bij Vogelbescherming op bezoek.

Vogelspotcast

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Bekende vogelaars

De Vogelspotcast is de meest populaire podcast over vogels kijken die ons land kent. De afleveringen zijn al meer dan 2 miljoen keer beluisterd. In de podcast laat vogelaar Arjan Dwarshuis zijn vriend Gisbert van Baalen kennis maken met alle aspecten van het vogels kijken. Morgen, bij de start van de Tuinvogeltelling, doen de makers Vogelbescherming Nederland aan.
Arjan en Gisbert nemen bij Vogelbescherming eerst hun podcast op, waarna ze rond 15.00 uur via hun instagram-account @vogelspotcast live tuinvogels gaan tellen voor de Nationale Tuinvogeltelling. Wie wil kan vragen stellen via Instagram, maar langskomen in de winkel van Vogelbescherming kan ook! Arjan en Gisbert zijn daar vanaf ongeveer half 4 tot half 5 aanwezig voor een Meet en Greet.

vogelspotcast

foto: Chris, op Unsplash

Wil je ook meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling? Dat is heel simpel: tel een half uurtje de vogels in de tuin of op het balkon op vrijdag, zaterdag of zondag en meld de resultaten optuinvogeltelling.nl. De webapp Mijntuinvogeltelling.nl is een handige hulp bij het herkennen van de vogels. Via een foto of een vragenlijst helpt de app met het benoemen van de soorten. Via deze app kunnen in het telweekend ook direct de resultaten worden doorgegeven.  Op zondagavond maakt Vogelbescherming de top 10 bekend.

Lees ook op Groenvandaag waarom het belangrijk is om vogels in de winter bij te voeren: Vogels in de kou, eten is warmte

fotocredits introfoto: Aura PELE, op Unsplash