APPELTERN – Mei is niet alleen mooi omdat er al zoveel bloeit, maar ook mooi omdat alles zo lekker fris kijkt en ruikt! Het is een beetje het omgekeerde van herfst. Halfvolle struiken en bomen, in heel veel heldere groen- en geeltinten. Het zonlicht schijnt er nog niet doorheen. Dat maakt het mooier en mysterieuzer. Het wordt langzaam warmer. De hagen worden voor het eerst geknipt.

Mei

Het gras wordt al weer wekelijks gemaaid. Eenjarigen gaan de grond in en de meer dan 75 vijvers in ons park komen tot leven. Overal klinken de kikkerconcerten. De voorjaarsheesters bloeien.
Mei is voor Appeltern een feest van Rhododendrons en Pioenrozen. Daarnaast vallen de Aquilegia (Akelei) en Baptisia op. De duizenden Alliums en Camassia’s springen eveneens geweldig in het oog!

mei in AppelternTuintips
voor de maand mei, zie www.appeltern.nl

 

Vrolijk
We hebben er zin in. Het is overal lente. Je voelt het, je ruikt het en je proeft het. De restaurants en pleinen ademen de voorjaarssfeer. Leuke natuurlijke decoraties met vrolijk gekleurde lintjes of stofjes. Vers gebakken appelflappen, appeltaart, soep, heerlijke broodjes en frisse seizoen salades staan op het menu. De potterie wordt gevuld met vrolijke bloemen.
Het is heerlijk buiten. Lekker besloten, beschut tegen de wind en zonder rumoer van buiten af!

 

Ben van Ooijen, directeur Appeltern

Ben van Ooijen
Directeur Appeltern