Met je eigen fiets – Fietsen in eigen land is voor veel Nederlanders een zeer geliefde manier van ontspannen en bewegen tegelijkertijd. De natuur prikkelt de zintuigen en verbindt je op een intensieve manier met je omgeving. Of je nu door uitgestrekte polders, over dijkruggen langs kronkelende rivieren of door glooiende duinen rijdt. De fiets is bij uitstek het vervoermiddel om de schoonheid van de natuur te ervaren.

Met je eigen fiets

Persoonlijke wensen

En op zijn best gezeten op je eigen fiets. Want is je eigen fiets als het ware geen verlengstuk van je zelf! Zeker voor al die honderduizenden landgenoten die zich hebben overgegeven aan het gemak van een elektrische. Volledig afgesteld op persoonlijke wensen, waarvan de afstelling van zadel, pedalen en stuur de belangrijkste zijn. Garantie voor een comfortabele en vertrouwde rijervaring. Lange ritten… een fluitje van een cent.

Lichaam en geest

Een fietsendrager elektrische fiets is dan ook investering die graag gedaan wordt. Zorgeloos fietsen op je eigen tweewieler. De zon op je huid en een briesje door het haar. Je hoort het gezang van de leeuwerik, ruikt de weiden, ziet kleurrijke zomerbloemen en proeft de zilte lucht van de zee. En dat alles in een zelfgekozen tempo. Een weldaad voor de geest. De cadans van het trappen zorgt voor een meditatieve, rustgevende ervaring. En gezond voor het lijf. Ook met elektrisch fietsen verbeter je je cardiovasculaire conditie, versterk je de spieren en je algehele fitheid.

Inspirerende tochten

Maar waarnaar toe? Dat is nog een lastig. Er zijn zoveel inspirerende tochten die je ons ins land kan maken. Wat denk je van het coulissen landschap van de Achterhoek, toeren langs de Hanze steden aan de IJssel, zoeven door weilanden van Friesland of de uitgestrekte bossen van de Veluwe. Nederland heeft de fietser veel te bieden.

Met je eigen fiets erop uit in heel Nederland

Foto: JolandaL, op Pixabay.

Walcheren

Een fietstocht over het eiland Walcheren is het beleven van Nederland in een notendop. Je kan een iconische route uitstippelen langs de oude stad Middelburg met zijn gezellige marktplein. In Zoutelande stap je af om om te genieten van een van de mooiste kusten van ons land. Nog geen half uur later zit je aan het water bij Veere, wat wel een openlucht museum lijkt. En tussen dat alles frisgroene polders en waterpartijen waar allerlei vogels kwetterend hun leefomgeving vieren.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Nederlanders willen meer naar buiten

Nederland 100 jaar geleden

Nederland zoals je het 100 jaar geleden ook was. Dat gevoel krijg je als je grote stadsmens over dit Zeeuwse eiland fiets. Wat Walcheren ook aantrekkelijker maakt, is het uitgebreide netwerk van fietspaden. Zeer fietsvriendelijk.

Fotocredits introfoto: Christoph Birken, op Pixabay.